Рецепт дріжджового пирога з аґрусом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг аґрусу
- 450 г борошна
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 100 мл молока
- 1 яйце
- 20 г ванільного цукру (2 пакетики по 10 г)
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 1/4 ч.л. солі
Інструкції:
- Просійте близько 300 г боршна разом із дріжджами, половину ванільного цукру, 75 г цукру та сіллю в одну миску. Додайте близько 75 г тертого вершкового масла та розітріть руками в крихту.
- Додайте сире яйце, по ложці ввести холодне молоко та вимісьте м'яке тісто, яке не липне до рук. Накрийте тісто рушником, мискою або плівкою і залиште на 30 хвилин в теплому місці (приблизно 30С).
- Аґрус відсійте від кісточок, смітя, гілок і листя, складіть в дуршляк та ретельно промийте. Дайте воді повністю стекти з ягід.
- У окрему миску просійте залишок борошна (150 г), додайте другу половину цукру (75 г), натерте на крупній терці вершкового масло (75 г), додайте ванільний цукор (10 г) та розітріть все руками в маслянисту крихту.
- Форму для запікання змастіть шматком вершкового масла, духовку розігріть до 200С. Розкатайте тісто за допомогою скалки, укладіть його в форму та сформуйте бортики приблизно 2-3 см.
- Покладіть ягоди рівним шаром на дріжджове тісто, засипте їх масляною крихтою та відправте в розігріту духовку.
- Випікайте дрожжовий пиріг з аґрусом близько 40 хвилин. Вийміть форму, накрийте її легким рушником та залиште на 15-20 хвилин. Потім вийміть пиріг на тарілку (за бажанням, можна посипати цукровою пудрою) та насолоджуйтеся своїм новим десертом!Цей дрожжовий пиріг з аґрусом - чудовий вибір для смачного десерту. Він додасть нотки кисло-солодкого смаку до вашого меню та стане ідеальним доповненням до чаю чи кави. А якщо ви хочете зробити його ще цікавішим, спробуйте додати в нього різноманітні спеції, такі як кориця, імбир або мускатний горіх. Додайте до свого життя щось нове та насолоджуйтесь смачними десертами з агрусом!