Рецепт домашнього творогу
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л молока від 3% жирності
- 60 гр сметани (можна замінити кефіром/простоквашею)
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви готуєте творог із домашнього молока, його потрібно попередньо закип'ятити й остудити. Магазинне молоко кип'ятити не потрібно. Молоко влити в жароміцну посудину (бажано прозору і високу), додати сметану/кефір або кисле молоко і розмішати.
- Залишити молоко зі сметаною в теплі на 24 години. Якщо стали утворюватися бульбашки, а поверхня загусне, значить молоко готове. Поставити ємність із молоком у каструлю і залити водою так, щоб вона доходила до рівня молока.
- Вийняти молоко з каструлі, воду довести до кипіння й одразу вимкнути. Поставити ємність із молоком у каструлю з окропом і накрити кришкою. Залишити каструлю на 20-30 хвилин, вона має охолонути до температури 40-45С.
- Вийняти ємність із молоком (воно має створожитися, ви це побачите, якщо у вас була прозора форма). Залишити сирну суміш ще на півгодини в кімнатній температурі.
- Через зазначений час закріпити сито над чистою каструлею і застелити його одним шаром марлі. Вилити сирну суміш у сито, дати масі стекти кілька хвилин. Потім підвісити її на марлі над каструлею або іншою ємністю.
- Через 2-2,5 години домашній сир буде готовий. Зняти марлевий мішок, перекласти творог у чисту ємність і (за бажанням) охолодити в холодильнику. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 500-600 гр творогу.
- Як бачите, приготувати творог у домашніх умовах - зовсім не важко! Зберігається домашній творог у холодильнику 3-4 доби, подавати з фруктами, горіхами, медом або варенням. Можна використовувати його в приготуванні інших страв. Смачного!
Домашній творог має більш ніж просто приємний смак. Він також містить багато корисних речовин, таких як білок, кальцій, фосфор та інші мінерали. Він допомагає підтримувати здоров'я кісток та зубів, а також регулює рівень цукру в крові. Додайте до свого раціону цей корисний продукт, який ви можете приготувати самостійно вдома зі свіжого молока.