Рецепт домашнього еспресо

Рецепт домашнього еспресо
3.3
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 мл чистої води
  • 3-4 ч.л. молотого кави
  • 1 ч.л. цукру
  • щіпка солі

Інструкції:

  1. Якщо у вас є спеціальна кавоварка для еспресо, використовуйте її. Якщо немає, можна приготувати еспресо в турці.
  2. Додайте в турку молоту каву, цукор, сіль та розмішайте.
  3. Поставте турку на середній вогонь і підігрівайте протягом 30 секунд,періодично помішуючи. Залийте кавову суміш теплою водою та розмішайте.
  4. Коли кава почне пінитися по краях (не доводьте до кипіння), зніміть турку з вогню та залиште на декілька секунд, щоб піна опустилася. Поверніть турку на вогонь і доведіть еспресо майже до кипіння.
  5. Через декілька секунд знову зніміть турку з вогню, дочекайтеся, поки піна опуститься і поверніть на вогонь. Доведіть еспресо втретє майже до закипання та зніміть з плити.
  6. Розмішайте вміст турки та залийте гаряче еспресо в чашки, намагаючись не задіти осад на дні турки (можна процідити каву через мілке сито, застелену марлею).
  7. Насолоджуйтесь свіжо приготовленим домашнім еспресо, додайте до свого еспресо крихітку молочка та створіть італійський капучіно. Для цього необхідно зігріти молоко на плиті або в мікрохвильовці, доки не з'явиться крихітна пінка, а потім злити його на верхню частину еспресо в чашку.

    Якщо ви хочете додати трохи більше смаку та аромату, додайте до своєї кави різноманітні спеції, такі як кориця, кардамон, ваніль або какао. Також можна додати кілька крапель лимонного або апельсинового соку, щоб зробити свою каву ще більш свіжою та цікавою.

    Також не забувайте, що якість кавових зерен має велике значення для смаку вашої кави. Вибирайте якісні зерна та меліть їх самостійно перед приготуванням, щоб отримати свіжий та ароматний напій.