Горіховий торт зі згущеним молоком

Горіховий торт зі згущеним молоком
5.0
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 банки вареного згущеного молока (по 350 г кожна)
  • 300 г очищених грецьких горіхів
  • 9-10 вафельних коржів для торта (діаметр приблизно 20 см)
  • 200 г вершкового масла
  • 2 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування:

  1. Грецькі горіхи очистити від шкаралупи і дрібно нарізати. Обсмажити їх на сухій сковорідці до появи аромату і легкого золотистого відтінку. Зняти сковорідку з вогню і залишити остудитись.
  2. Охолоджені горіхи подрібнити за допомогою блендера або кавомолки до стану дрібної крихти. Приблизно 50 г вершкового масла покласти в маленьку каструлю або сотейник і поставити на невеликий вогонь.
  3. Коли масло розтане, додати до нього какао-порошок і розмішати до повної однорідности. При постійному помішуванні довести отриману суміш до кипіння і одразу ж зняти сотейник з вогню. Накрити його кришкою і залишити до повного охолодження.
  4. Залишок м'якого вершкового масла нарізати невеликими шматочками і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
  5. Збити розтоплене вершкове масло міксером на високих обертах. Не перестаючи збивати, додавати ложкою усе згущене молоко і вимішувати крем міксером до повної однорідності. На завершення ввести суміш масла і какао.
  6. Змастити всі коржі отриманим кремом зі згущеного молока та масла, посипати подрібненою горіховою крихтою та скласти один на одного. Злегка притиснути, обмастити бока та верх торта залишком крему, прикрасити горіховою крихтою і поставити в холодильник.
  7. Горіховий торт зі згущеним молоком повинен настоятись в холодильнику принаймні 4-6 годин (краще залишити його на ніч) для просочення. Вийняти готовий торт з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного вам!

Давайте дізнаємось дещо цікаве про горіхи. Грецькі горіхи є одними з найбільш корисних горіхів. Вони містять багато білка, здорових жирів, вітамінів і мінералів. Вживання горіхів сприяє поліпшенню функції мозку, підтримці здоров'я серця та навіть покращує настрій.

Згущене молоко, використане в цьому рецепті, надає торту багатий кремовий смак. Це незамінний інгредієнт багатьох десертів, і його можна також вживати як самостійни ласощі.

Отже, з цим швидким рецептом ви зможете насолоджуватися смачним горіховим тортом зі згущеним молоком без зайвих зусиль. Він стане прекрасним доповненням до будь-якого святкового столу або просто насолодженням в будь-яку пору дня або року.