Рецепт: Домашня піца з плавленим сиром

Рецепт: Домашня піца з плавленим сиром
3.4
(6)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бездріжджове тісто для піци (рецепт у рубриці Тісто):

  • 250 гр борошна
  • 150 мл чистої води
  • 2 ст. олії (бажано оливкової)
  • пів-ч.л. солі

Начинка для піци з плавленим сиром:

  • 200 гр плавленого сиру
  • 1 середній помідор
  • 1 маленька цибулина
  • 100 гр томатної пасти або кетчупу
  • 100 гр копченої грудинки чи ковбаси

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати тісто без дріжджів (рецепту рубрики Випічка/Тісто), накрити його легким рушником та залишити на 20 хвилин у кімнатній температурі. Тим часом приготувати начинку для піци. Плавлений сир натерти на великій тертці або нарізати тонкими пластинами.
  2. Грудинку нарізати тонкими скибочками, викласти на суху сковороду і поставити на слабкий вогонь. Обсмажити м'ясо на мінімальному вогні до легкого рум'янцю та перекласти на окрему тарілку.
  3. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, на сковороду додати ще 1-2 ст.л. олії та розігріти. Просмажити цибулю до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин на слабкому вогні та перекласти на тарілку з м'ясом. Помідор вимити, розрізати на 4 частини та нарізати їх тонкими скибочками.
  4. Тісто розділити на дві частини (можна зробити з усієї кількості тіста піцу на все деко або 2 круглі піци з діаметром близько 22 см), деко змастити рослинною олією, духовку розігріти до 200С.
  5. Половину тіста розкотити в тонке коло, перекласти на деко. Змастити тісто томатною пастою, викласти смажену цибулю з грудинкою, потім помідори та покрити все плавленим сиром. Відправити деко у розігріту духовку.
  6. Піца з плавленим сиром готується близько 15 хвилин за вказаної температури. Вийняти лист, перекласти готову піцу на блюдо, а на деко перекласти друге коло тіста, змастити його томатною пастою, викласти начинку і спекти до готовності.
  7. Подавати піцу з плавленим сиром до гарячого столу, нарізавши порційними шматочками і прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!