Пиріг з полуницею та ревенем

Пиріг з полуницею та ревенем
4.4
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з ревенем та полуницею:

  • 150 гр борошна;
  • 100 гр сметани;
  • 100-120 гр цукру;
  • 80 гр вершкового масла;
  • 1 яйце (+ жовток);
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • 1/4 ч.л. солі;
  • щіпка ваніліну.

Начинка для пирога:

  • 3 стебла ревеню;
  • 150-200 гр полуниці;
  • 2-3 ст.л. цукру;
  • 2 ст.л. крохмалю.

Штрейзель для пирога:

  • 100 гр Борошна;
  • 60 гр вершкового масла;
  • 2 ст.л. цукру (з гіркою).

Рецепт приготування:

  1. Очистіть ревень від плівки і наріжте на шматочки, товщиною 1-1,5 см. Полуницю очистіть від хвостиків, промийте і дайте стекти воді. Наріжте кожну ягоду на половинки або чвертьки залежно від розміру.
  2. Змішайте ревень з полуницею в миску, додайте цукор, крохмаль і перемішайте, залиште на годину приготування тіста. Вершкове масло наріжте на шматочки невеликого розміру і залиште на 10-15 хвилин у теплі або на півгодини в кімнатній температурі, щоб воно розтало.
  3. Борошно змішайте в чистій мисці з сіллю, цукром і розпушувачем. У окрему миску вбийте сире яйце, додайжовток і збийте вилкою. Додайте сметану, ванілін і ще раз збийте до однорідної консистенції.
  4. Додайте до сметанно-яєчної маси борошно і замісьте до однорідності. Поступово додавайте розм'якшене масло, замішуючи ложкою. У окремій мисці приготуйте штрейзель: натріть на терці охолоджене вершкове масло, додайте цукор з мукою і розтерти пальцями або вилкою в крихту.
  5. Розігрійте духовку до 180 °C, змастіть форму для випічки вершковим маслом та присипте борошном. Вилейте в підготовлену форму тісто, покрийте його ягідно-ревеневою начинкою. Рівномірно посипте начинку штрейзелем та відправте в розігріту духовку.
  6. Пекти пиріг з полуницею та ревенем приблизно 50 хвилин при зазначеній температурі. Вийміть форму з духовки і залиште остигати. Перед подачею бажано залишити пиріг на ніч під рушником або в холодильнику. Наріжте пиріг і подавайте до столу тільки після повного остигання. Приємного чаювання!

Цікавий факт: Ревень містить багато корисних речовин, таких як вітаміни С та К, кальцій, калій, магній та інші. Він також має властивості, які допомагають знижувати рівень цукру в крові та підтримувати здоров'я шкіри. Тому, пиріг з ревенем та полуницею - не тільки смачний, але й корисний десерт!