Пісочний пиріг з кизилом

Пісочний пиріг з кизилом
4.8
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр борошна
  • 100 гр сметани
  • 70 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 300 гр кизилу
  • 150 гр цукру
  • 2 ст.л. крохмалю

Інструкція:

  1. Вбийте яйця у миску, додайте близько 100 гр цукру, влийте сметану і збийте вінчиком або вилкою до однорідності.
  2. Просійте борошно через сито разом з розпушувачем в одну миску, натріть на крупній терці вершкове масло і утворіть руками крихту.
  3. Додайте до масляної суміші  крохмаль, яєчно-сметанну масу і замісіть м'яке та податливе тісто, яке не прилипає до рук. Обмотайте тісто плівкою та поставте в холодильник на півгодини.
  4. Очистіть кизил від плодоніжок та забруднень, покладіть в дуршляк та ретельно промийте під струменем прохолодної води. Дайте воді повністю стекти, а ягодам обсохнути.
  5. Пропустіть кизил через м'ясорубку та покладіть ягідне пюре в миску. Додайте залишений цукор (200 гр), крохмаль (просіюючи його через сито), та перемішайте все ложкою.
  6. Деко змастіть рослинною олією. Розкатайте охолоджене тісто на всій поверхні дека, зробіть невисокі бортики приблизно 1-2 см та викладіть на них начинку. Рівномірно розподіліть начинку та відправте у попередньо розігріту до 180/200 градусів духовку.
  7. Пекти пиріг з кизилом до готовності близько півгодини. Вийміть деко з духовки та залиште принаймні на 10-15 хвилин. Готовий пиріг ріжте на порційні шматки та подавайте до столу теплим або охолодженим.
    Пісочний пиріг з кизилом - це прекрасний спосіб порадувати своїх близьких та друзів смачним десертом на будь-який випадок. Крім того, кизил містить багато вітаміну С та антиоксидантів, що робить його корисним для зміцнення імунітету. Також можна спробувати додати до начинки інші фрукти чи ягоди, такі як малина, смородина або яблука, щоб різноманітити смак пирога. Насолоджуйтеся!