Засолювання огірків на зиму в банках гарячим способом під закатування

Засолювання огірків на зиму в банках гарячим способом під закатування
4.1
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л очищеної води
  • 0,5 кг огірків
  • 5-7 зубчиків часнику
  • 2 зонтики кропу
  • 2 листочки чорної смородини
  • 2 листочки вишні
  • 1 гіркий перець
  • 1 лист хрону
  • 1 шматочок кореня хрону
  • 1 ст.л. солі (з гіркою)

Рецепт приготування:

  1. Огірки ретельно перебираємо, промиваємо під проточною водою, обтираємо. Зрізаємо обидва кінчики, щоб запобігти зайвій гіркоті.
  2. Складаємо овочі в каструлю (глибоку миску) і заливаємо повністю водою. Накриваємо кришкою і залишаємо на 3-4 години.
  3. Листочки вишні та смородини протираємо губкою, решту спецій промиваємо під холодною водою, чистимо від лушпиння часник. Гіркий перець та хрін нарізаємо невеликими шматочками.
  4. Скляну тару стерилізуємо разом з кришкою зручним і звичним способом.
  5. На дно банки викладаємо частину листів хрону, кропу та часнику. Потім листочки вишні, смородини та решту інгредієнтів. Їх кількість може змінюватися залежно від ваших переваг.
  6. Щільно викладаємо огірки, а зверху – залишений кріп, хрін і зубчики часнику.
  7. У воду кімнатної температури додаємо сіль і розмішуємо її до повного розчинення. Отриманим розсолом обережно заливаємо майбутню консервацію.
  8. Накриваємо скляну ємність кришкою і ставимо її на рушник, складений у кілька разів. Залишаємо її у спокої на дві доби.
  9. По закінченню зазначеного часу зливаємо розсіл у каструлю, додаємо приблизно півсклянки кип'яченої води і на плиті доводимо рідину до кипіння.
  10. Знову заливаємо солону воду в банку з огірками, яку відразу ж закручуємо ключем для консервації. Перевертаємо банку догори дном і накриваємо ковдрою на 10-12 годин.

Доповнення:

Мариновані огірки – це не лише смачна закуска, а й корисна. Вони містять вітаміни групи В, вітамін С, калій, магній та антиоксиданти. Маринування – це спосіб консервації, що дозволяє зберігати овочі довгий час без втрати їхніх корисних властивостей. Ви можете експериментувати з різними спеціями та травами для маринування, наприклад, додавати лавровий лист, коріандр або м'яту для різноманітності смаків. Також, мариновані огірки чудово підходять не тільки як закуска, але й як додаток до салатів та основних страв.