Рулетики з баклажанів з різними начинками
Кухня
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- 4 терті моркви
- 1-2 стиглих помідора
- ¼ чашки соусу Песто
- 0,5 чашки твердого сиру (тертого)
- пучок улюбленої зелені
- спеції за смаком
- рослинна олія для смаження
- 300 г сиру Рикотта
- 3 ст. л. майонезу
- 2 курячі яйця (відварені круто)
- 2 зубчики часнику
- 1 цибулина
- 1 ч. л. петрушки (сушеної)
- 1 ч.л. базиліка (сушеного)
- 1 ч.л. майорану.
Рецепт приготування:
- Для першої начинки обсмажуємо терту моркву кілька хвилин на розігрітій сковороді. Знімаємо овочі з вогню, доводимо до потрібного смаку спеціями і додаємо зелень. Все ретельно перемішуємо.
- Нарізаємо тонко баклажан, кожен «язик» змащуємо соусом Песто, викладаємо 2 ложечки начинки і загортаємо рулетиком.
- Для другої начинки розминаємо руками сир, щоб отримати дрібну крихту. Заправляємо його петрушкою, базиліком, майораном і додаємо пресовані зубчики часнику.
- Нарізаємо дрібно цибулину і натираємо варені яйця на тертці. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо спеції та трохи майонезу. Все ретельно перемішуємо.
- Додаємо начинку на нарізаний баклажан і загортаємо його рулетом. Закріплюємо зубочистками і викладаємо на тарілку швом вниз. Так само поступаємо з іншою закускою. Посипаємо все зеленню або прикрашаємо нарізаними помідорами.
Додаткова інформація:
Спробуйте експериментувати з різними видами сиру для начинки, такими як Фета або Горгонзола, щоб додати нові смакові нотки до ваших рулетів. Також можна додати горішки для хрусткості або використати свіжі трави замість сушених для яскравішого аромату. Важливо добре просушити нарізаний баклажан перед начинкою, щоб уникнути надмірної вологи в готовій страві. Подавайте рулети з баклажана на святковий стіл або як частину вегетаріанського меню, вони ідеально підійдуть до легких салатів або як самостійна закуска.