Полуничне желе: Яскравий десерт на літній стіл
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр полуниці
- 0,5 л чистої води
- 100 гр цукру
- 20 гр желатину
Рецепт приготування страви:
- Полуницю перебрати, очистити від хвостиків, скласти в друшляк і промити під струменем прохолодної води. Третину полуниці порізати на дрібні шматочки і розкласти по формочках або креманках.
- Полуницю, що залишилася, подрібнити в блендері (або за допомогою картоплем'ялки/вилки) і ретельно віджати сік від м'якоті в окрему ємність. Полуничну м'якоть з'єднати в каструлі з водою (залишити близько 100 мл для желатину) і поставити на вогонь.
- Після закипання зменшити вогонь і проварити полуницю протягом 5 хвилин за слабкого кипіння. Зняти каструлю з плити, процідити рідину через сито, змішати з цукром і полуничним соком, віджатим раніше.
- Желатин залити водою, що залишилася, і залишити на 10 хвилин для набухання. Поставити ємність із желатином на водяну баню і, помішуючи, довести суміш до повного розчинення сухого залишку, але не доводячи до кипіння.
- Зняти ємність із водяної бані та змішати желатинову рідину з полуничним компотом. Гарненько все розмішати, повністю остудити і залити полуницю у формочках. Відправити їх у холодильник на 4-6 годин до застигання желе.
- Подавати полуничне желе до столу, попередньо зануривши формочку на кілька секунд в окріп, а потім перевернувши вміст на плоску тарілку. Смачного!
Полуничне желе - це прекрасний спосіб використовувати свіжі ягоди в літній період. Крім того, воно є низькокалорійним десертом і може задовольнити вашу солодку потребу без зайвих калорій. Ви можете експериментувати з різними фруктами і ягодами, щоб створювати унікальні смакові поєднання.