Полуничне желе: Яскравий десерт на літній стіл

Полуничне желе: Яскравий десерт на літній стіл
3.8
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр полуниці
  • 0,5 л чистої води
  • 100 гр цукру
  • 20 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю перебрати, очистити від хвостиків, скласти в друшляк і промити під струменем прохолодної води. Третину полуниці порізати на дрібні шматочки і розкласти по формочках або креманках.
  2. Полуницю, що залишилася, подрібнити в блендері (або за допомогою картоплем'ялки/вилки) і ретельно віджати сік від м'якоті в окрему ємність. Полуничну м'якоть з'єднати в каструлі з водою (залишити близько 100 мл для желатину) і поставити на вогонь.
  3. Після закипання зменшити вогонь і проварити полуницю протягом 5 хвилин за слабкого кипіння. Зняти каструлю з плити, процідити рідину через сито, змішати з цукром і полуничним соком, віджатим раніше.
  4. Желатин залити водою, що залишилася, і залишити на 10 хвилин для набухання. Поставити ємність із желатином на водяну баню і, помішуючи, довести суміш до повного розчинення сухого залишку, але не доводячи до кипіння.
  5. Зняти ємність із водяної бані та змішати желатинову рідину з полуничним компотом. Гарненько все розмішати, повністю остудити і залити полуницю у формочках. Відправити їх у холодильник на 4-6 годин до застигання желе.
  6. Подавати полуничне желе до столу, попередньо зануривши формочку на кілька секунд в окріп, а потім перевернувши вміст на плоску тарілку. Смачного!

Полуничне желе - це прекрасний спосіб використовувати свіжі ягоди в літній період. Крім того, воно є низькокалорійним десертом і може задовольнити вашу солодку потребу без зайвих калорій. Ви можете експериментувати з різними фруктами і ягодами, щоб створювати унікальні смакові поєднання.