Молочне желе

Молочне желе
4.3
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл молока
  • 80 гр печива орео (7 шт.)
  • 4 ст.л. коричневого цукру (можна замінити звичайним)
  • 15 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин залити холодним молоком і залишити на 15 хвилин. Печиво роз'єднати на дві половинки. Половинки з кремом покласти на дно порційних формочок (кремом догори).
  2. Молоко з желатином поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення желатину. Ні в якому разі не доводити молочну рідину до кипіння. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати.
  3. Печиво, що залишилося (без крему), розім'яти качалкою в дрібну крихту. Коли желе почне злегка загусати, всипати до нього подрібнене печиво і гарненько розмішати масу вінчиком. Викласти молочну суміш у порційні формочки поверх печива з кремом.
  4. Молочне желе має настоятися в холодильнику не менше 2 годин. Після цього вийняти формочки, обережно перевернути вміст на тарілку і подавати до столу. Приємного чаювання!

Не забувайте, що рецепти - це всього лише основа, і ви можете експериментувати зі смаками та інгредієнтами. Додайте в молочне желе трохи свіжих фруктів або ягід для більш яскравого смакового досвіду, або прикрасьте його вершками і шматочками шоколаду для ефектного зовнішнього вигляду. Креативність у кулінарії - це ключ до нових смакових відкриттів!