Пісні дріжджові млинці на воді

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л чистої води
- 10 ст. борошна
- 3 ст. рослинного масла
- 2 ст. цукру
- 1 ст. сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 5 гр ванільного цукру
- щіпка куркуми (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Підігріти воду до теплої температури (40С), додати дріжджі з цукром і перемішати до повного розчинення сухого залишку. Накрити миску легким рушником і залишити на 15-20 хвилин у теплі.
- Потім всипати сіль, ретельно перемішати до її повного розчинення і всипати борошно по ложці, просіюючи його через сито. В кінці влити олію і добре перемішати до однорідності. Накрити миску з тістом легким рушником і залишити в теплі (30-35С) на півгодини.
- Через вказаний час перемішати ложкою тісто і накрити легким рушником, залишити на півгодини в теплі.
- Дріжджове тісто, що піднялося вдруге, на воді більше не перемішувати. Сковороду змастити олією і поставити на вогонь.
- На добре розігріту сковороду влити трохи тіста і рівномірно розподілити його по дну сковороди. Смажити дріжджові млинці на воді приблизно 1 хвилину з кожного боку на помірному вогні.
- Перекласти гарячий млинець на блюдо, присипати цукром (не обов'язково) і накрити великою кришкою. Таким чином просмажити дріжджові млинці з тіста, що залишилося(сковороду маслом більше змащувати не потрібно) і скласти їх стопкою на перший млинець (накривати щоразу їх кришкою, щоб повільніше охолоджувалися).
- Подавати млинці на воді до столу теплими, поливши варенням, джемом або медом. Для млинців, приготовлених за цим рецептом, підійде практично будь-яка начинка (якщо виключити з інгредієнтів ванільний цукор для несолодкої начинки). Смачного!
Цікавий факт: Дріжджові млинці на воді є досить поширеною стравою у світі. Наприклад, в Індії вони називаються "чапаті" і готуються без додавання дріжджів. У Мексиці їх називають "сопес" і роблять з кукурудзяного борошна. У Франції та Бельгії вони відомі як "гауфр" і готуються на спеціальних пресах з різними начинками.