Пісні дріжджові млинці на воді

Пісні дріжджові млинці на воді
3.9
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л чистої води
  • 10 ст. борошна
  • 3 ст. рослинного масла
  • 2 ст. цукру
  • 1 ст. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 5 гр ванільного цукру
  • щіпка куркуми (не обов'язково)

Рецепт приготування страви:

  1. Підігріти воду до теплої температури (40С), додати дріжджі з цукром і перемішати до повного розчинення сухого залишку. Накрити миску легким рушником і залишити на 15-20 хвилин у теплі.
  2. Потім всипати сіль, ретельно перемішати до її повного розчинення і всипати борошно по ложці, просіюючи його через сито. В кінці влити олію і добре перемішати до однорідності. Накрити миску з тістом легким рушником і залишити в теплі (30-35С) на півгодини.
  3. Через вказаний час перемішати ложкою тісто і накрити легким рушником, залишити на півгодини в теплі.
  4. Дріжджове тісто, що піднялося вдруге, на воді більше не перемішувати. Сковороду змастити олією і поставити на вогонь.
  5. На добре розігріту сковороду влити трохи тіста і рівномірно розподілити його по дну сковороди. Смажити дріжджові млинці на воді приблизно 1 хвилину з кожного боку на помірному вогні.
  6. Перекласти гарячий млинець на блюдо, присипати цукром (не обов'язково) і накрити великою кришкою. Таким чином просмажити дріжджові млинці з тіста, що залишилося(сковороду маслом більше змащувати не потрібно) і скласти їх стопкою на перший млинець (накривати щоразу їх кришкою, щоб повільніше охолоджувалися).
  7. Подавати млинці на воді до столу теплими, поливши варенням, джемом або медом. Для млинців, приготовлених за цим рецептом, підійде практично будь-яка начинка (якщо виключити з інгредієнтів ванільний цукор для несолодкої начинки). Смачного!

Цікавий факт: Дріжджові млинці на воді є досить поширеною стравою у світі. Наприклад, в Індії вони називаються "чапаті" і готуються без додавання дріжджів. У Мексиці їх називають "сопес" і роблять з кукурудзяного борошна. У Франції та Бельгії вони відомі як "гауфр" і готуються на спеціальних пресах з різними начинками.