Тости з ягідним маслом для сніданку
Кухня
Інгредієнти:
- 1 багет
- 250 г вершкового масла
- 2 яйця
- 100 г малини
- 100 г чорниці
- 70 мл молока
- 1 ст. ложка цукру
- 1 чайна ложка тертої цедри лимона
- щіпка ваніліну
- рослинна олія для смаження
Рецепт приготування:
- Розділіть вершкове масло на дві рівні частини і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі. Промийте ягоди та дайте їм підсохнути.
- За допомогою міксера збийте одну половину масла до пухкості, потім додайте маліну та продовжуйте збивати, доки не отримаєте однорідну масу. Повторіть це з іншою половиною масла та чорницею. Покрийте обидві масляні маси харчовою плівкою, надайте їй форму ковбаски та поставте в морозилку на 30-60 хвилин.
- Наріжте багет на кружечки товщиною близько 1 см. У миску розбийте яйця, додайте молоко, цукор, ванілін та терту цедру лимона. Змішайте усе виделкою до однорідності. Покладіть кружечки багета у кляр та дайте їм просочитися.
- Розігрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Покладіть кружечки багета в клярі на сковороду і смажте до золотистого кольору з обох боків.
- Перекладіть готові тости на тарілку, покриту серветками або паперовим рушником, щоб вбрати надмірний жир. Повторіть цей процес з усіма кружечками багета.
- Наріжте застигле ягідне масло на невеликі шматочки і подавайте його разом з теплими тостами на сніданок. Залийте тости варенням, згущеним молоком, медом або сиропом за вашим вибором.
Цей рецепт тостів з ягідним маслом - чудовий спосіб розпочати свій день з бадьорим настроєм. Можете експериментувати зі своїми улюбленими ягодами, або навіть додати нарізану свіжу м'яту для більш свіжого смаку. Також можна спробувати ці тости як десерт, додавши на верх тостів горішки або шматочки шоколаду. Насолоджуйтесь цим простим і смачним рецептом!