Освіжаюче літнє задоволення: Рецепт лимонного желе

Кухня
Інгредієнти:
- 650 мл води
- 100 гр цукру
- 1 лимон
- 20 гр желатину
Рецепт приготування страви:
- Лимон покласти на 5 хвилин у ємність із гарячою водою. Желатин всипати в невелику посудину, залити 4 ст.л. холодної води і розмішати, залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі.
- Вийняти лимон із води, витерти і зняти з нього цедру, порізати її дрібними шматочками. З лимонної м'якоті ретельно вичавити весь сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті.
- У каструлю влити воду, що залишилася, додати цедру і поставити на вогонь. Проварити воду з цедрою протягом 1-2 хвилин після закипання і процідити в окрему каструлю через сито.
- Додати до лимонної води цукор і розмішати до його повного розчинення. Желатин із водою поставити на водяну баню і нагрівати до його повного розчинення, не доводячи до кипіння. Влити желатинову рідину в лимонний сироп і розмішати.
- Після повного охолодження рідини, розлити її по формочках, креманках і відправити в холодильник. Лимонне желе має настоятися в холоді до повного застигання (приблизно 4-5 годин).
- За бажанням через кілька годин після відправлення десерту в холодильник, можна прикрасити поверхню лимонною цедрою і знову залишити його в холодильнику до застигання. Подавати желе з лимонів до столу охолодженим.
Лимони були використані в кулінарії вже з часів Стародавнього Риму. З їхнім кисло-солодким смаком і освіжаючим ароматом, лимони стали улюбленим інгредієнтом для створення незабутніх десертів і напоїв. Не тільки лимони надають яскравості та смаку цьому желе, а й надають йому вітамінного заряду та свіжості. Спробуйте це неймовірно смачне лимонне желе і насолоджуйтеся його витонченим смаком!