Оладки на воді

Оладки на воді
3.7
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр борошна
  • 600 гр чистої води
  • 3 ст. цукру
  • 2 ст. рослинного масла
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із дріжджами та сіллю, додати цукор і розмішати. Воду підігріти до 40С і влити в борошняну суміш, безперервно при цьому помішуючи. Накрити миску з тістом легким рушником або серветкою та залишити в теплому місці на годину.
  2. Через вказаний час влити в глибоку сковороду близько 100 мл рослинної олії і поставити на вогонь. Розігріте масло, викладіть кілька дріжджових оладок (по 1 ст.л. на кожну порцію), друшляк або велику страву застелити серветками або паперовим рушником.
  3. Смажити оладки на воді на помірному вогні під кришкою до золотистої скоринки з кожного боку. Перекласти смажені оладки на паперові рушники або серветки, щоб увібрався зайвий жир. Таким чином просмажити оладки з дріжджового тіста, що залишилося на воді. Подавати оладки до столу теплими, поливши медом, згущеним молоком, сметаною або джемом. Смачного!

Крім того, дріжджові оладки на воді є дуже корисними і здоровими. Вони не містять жиру, оскільки не використовують молока або яєць, і мають низький вміст калорій. Цей рецепт може стати відмінною альтернативою для тих, хто хоче розширити своє меню та додати більше рослинної їжі.

Також, якщо у вас залишилися оладки, ви можете їх зберегти на наступний день. Просто покладіть їх у контейнер з кришкою та зберігайте у холодильнику. Розігрійте їх у мікрохвильовці або на сковороді перед подачею.

Крім того, ви можете експериментувати з іншими інгредієнтами, щоб змінити смак та текстуру оладок. Наприклад, ви можете додати в тісто нарізані фрукти, ягоди або горіхи. Також можна спробувати додати до тіста корицю, кокосову стружку, ваніль або інші ароматичні приправи.