Млинці з маком: рецепт приготування
Кухня
Інгредієнти:
- 350-400 мл молока
- 170 г борошна
- 2 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 50 г вершкового масла
- 2 ст.л. сухого маку (з гіркою)
- 1 ч.л. тертої лимонної цедри
- 1/5 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Висипати мак у склянку або невелику мисочку, залити кип'ятком і закрити кришкою, залишити на 15 хвилин. Потім процідити мак через сито і дати стекти всій рідині.
- Влити молоко в невелику каструлю, додати вершкове масло і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до повного розчинення масла (але не доводити молоко до дуже гарячої температури і кипіння).
- Лимон вимити, насухо витерти і зняти тонкий шар цедри, натерти її на дрібній терці.
- Яйця розбити в невелику миску, додати сіль з цукром і цедру, збити вінчком або вилкою до однорідності. Додати більшу частину борошна і ретельно вимішати вінчиком до повної однорідності.
- Вимішуючи тісто вінчиком, влити до нього тонкою цівкою теплу молочно-масляну суміш і посипаючи залишок борошна. Додати мак і знову розмішати.
- Сковороду змастити рослинним маслом і поставить на огонь.
- На сильно розігріту сковороду влити небагато тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Коли маковий млинець зарум'яниться знизу, перевернути його і просмажити з іншого боку до готовності.
- Готові млинці з маком скласти стопкою (за бажанням можна промазувати кожний блин вершковим маслом і/або присипати цукром). Готові млинці з маком подавати до столу теплими, особливо смачно з медом або згущеним молоком.
Якщо ви хочете зробити млинці більш насиченими за кольором та смаком, можете спробувати додати до тіста куркуму. Куркума не тільки надасть блинчикам насиченого золотистого кольору, а й додасть приємну гіркувату нотку до смаку.
Ще один секрет вдалих млинців - правильна сковорода. Обирайте сковороду з антипригарним покриттям, яке дозволить приготувати млинці без зайвої кількості масла та забезпечить їхню однорідність та красиву форму.