Млинці з маком: рецепт приготування

Млинці з маком: рецепт приготування
4.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350-400 мл молока
  • 170 г борошна
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. сухого маку (з гіркою)
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри
  • 1/5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Висипати мак у склянку або невелику мисочку, залити кип'ятком і закрити кришкою, залишити на 15 хвилин. Потім процідити мак через сито і дати стекти всій рідині.
  2. Влити молоко в невелику каструлю, додати вершкове масло і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до повного розчинення масла (але не доводити молоко до дуже гарячої температури і кипіння).
  3. Лимон вимити, насухо витерти і зняти тонкий шар цедри, натерти її на дрібній терці.
  4. Яйця розбити в невелику миску, додати сіль з цукром і цедру, збити вінчком або вилкою до однорідності. Додати більшу частину борошна і ретельно вимішати вінчиком до повної однорідності.
  5. Вимішуючи тісто вінчиком, влити до нього тонкою цівкою теплу молочно-масляну суміш і посипаючи залишок борошна. Додати мак і знову розмішати.
  6. Сковороду змастити рослинним маслом і поставить на огонь.
  7. На сильно розігріту сковороду влити небагато тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Коли маковий млинець зарум'яниться знизу, перевернути його і просмажити з іншого боку до готовності.
  8. Готові млинці з маком скласти стопкою (за бажанням можна промазувати кожний блин вершковим маслом і/або присипати цукром). Готові млинці з маком подавати до столу теплими, особливо смачно з медом або згущеним молоком.

Якщо ви хочете зробити млинці більш насиченими за кольором та смаком, можете спробувати додати до тіста куркуму. Куркума не тільки надасть блинчикам насиченого золотистого кольору, а й додасть приємну гіркувату нотку до смаку.

Ще один секрет вдалих млинців - правильна сковорода. Обирайте сковороду з антипригарним покриттям, яке дозволить приготувати млинці без зайвої кількості масла та забезпечить їхню однорідність та красиву форму.