Гриби у вершковому соусі

Гриби у вершковому соусі
3.9
(12)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг будь-яких грибів
  • 150 мл вершків (15 або 20%)
  • 150 мл грибного, овочевого, курячого або м'ясного бульйону
  • 1-2 цибулини
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 лавровий лист
  • молотий мускатний горіх - за смаком
  • сіль, перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гриби потрібно скласти в друшляк і ретельно промити під струменем прохолодної води. Якщо потрібно, можна поскрести гриби ножем, щоб очистити їх від наліту та землі. Потім слід залишити гриби стекати від зайвої вологи.
  2. У каструлі вскипятити велику кількість води. Додати до неї гриби і довести до кипіння, потім зменшити вогонь. Варити гриби до готовності при слабкому кипінні (шампіньйони - до 5 хвилин, гливи - до 10, білі гриби - до 15, а всі інші лісові гриби - від 20 до 30 хвилин).
  3. Злити грибний бульйон в окремий посуд, його можна використовувати для готування вершкового соусу.
  4. На сковороді поєднати вершкове масло та 1 ст.л. рослинної олії, поставити на найслабший вогонь і розтопити.
  5. Порізати цибулю дрібними шматочками та додати до розігрітої олії на сковороді. Підвищити вогонь та обсмажувати цибулю, помішуючи, до золотистого кольору.
  6. Ножем розрізати гриби на дрібні шматочки та додати на сковороду. Смажити приблизно 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Потім додати підігріті вершки на сковороду, розмішати і готувати ще 5 хвилин при слабкому кипінні.
  7. Поки готується грибний соус, обсмажте борошно на помірному вогні на сухій сковороді до кремового кольору, постійно помішуючи лопаткою. Потім додайте борошно до грибів в вершковому соусі, додайте сіль, перець за смаком, молотий мускатний горіх, перемішайте і зніміть з вогню.
  8. Подавати готову грибну закуску можна як в гарячому, так і в остудженому вигляді.

Ще один варіант подачі цієї страви - на грилі. Гриби з вершковим соусом можна запікти в барбекю або на грилі. Перед готуванням грибів слід ретельно видалити зайву вологу з них, використовуючи кухонний рушник. Після того, як гриби вже обсмажені з цибулею, їх можна перекласти на гриль і запікти до золотистого кольору. Це надасть грибам гарний смак та аромат.