Дріжджевий пиріг з квашеною капустою

Дріжджевий пиріг з квашеною капустою
3.9
(5)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 600 г борошна
  • 250 мл чистої води
  • 100 мл рослинної олії
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 2 чайні ложки солі (без гірки)
  • 1 чайна ложка цукру

Для начинки:

  • 400 г квашеної капусти
  • 3 цибулі
  • 120-150 г свіжих грибів або 30 г сушених грибів
  • сіль, перець, цукор за смаком

Рецепт приготування:

  1. Сушені гриби потрібно заздалегідь замочити в чистій воді на 3 години. Одну цибулину очистити та нарізати на півкільця. На сковороду влити 3-4 ст.л. рослинної олії та поставити на вогонь. Обсмажити цибулю до золотистого кольору на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин. Додати на сковороду квашену капусту, гриби та перемішати. Жарити капустну начинку для дріжджового пирога приблизно 8-10 хвилин на середньому вогні, як можна частіше помішуючи. Додати 2-3 ст.л. чистої води, перемішати, поперчити та посолити за смаком. Готувати начинку ще 5 хвилин на слабкому вогні. Зняти сковороду з вогню
  2. Дріжджі розтерти з цукром, додати половину води (теплої температури 35-40С), 2 чайні ложки борошна і ще раз розтерти виделкою до однорідності. Оставити дріжджову опару на 15-20 хвилин в теплі до появи пінистої "шапочки".
  3. Поступово ввести решту теплої води та борошна (по черзі), ближче до кінця влити рослинну олію та вимісити м'яке тісто. Покрити легким і трохи вологим рушником, плівкою або серветкою, залишити на годину в теплому місці (30С-35С).
  4. Після зазначеного часу знову перемісити тісто на присипаній борошном поверхні, покрити рушником або салфеткою та залишити ще на півгодини-годину в теплі. Розділити тісто на дві рівні частини, одну з них розкатати на деку в круглий пласт і викласти на нього начинку (залишити по 1-2 см по краях).
  5. Другу частину тіста розкатати, накрити нею перший пласт тіста з начинкою, щільно зажати краї та зробити розрізи зверху для виходу пара. Змастити пиріг рослинною олією, трохи присипати паніровочними сухарями та залишити на 15-20 хвилин в теплі. Розігріти духовку до 180С, поставити деко з пирогом.
  6. Пекти дріжджовий пиріг з квашеною капустою приблизно півгодини до рум'яної скоринки. Вийняти деко і залишити на декілька хвилин остигати. Перекласти гарячий капустний пиріг на блюдо, нарізати порційними кусочками та подавати до столу. Смачного!
    Цей пиріг з квашеною капустою - чудовий варіант для вечері з родиною або друзями, особливо якщо ви хочете щось по-домашньому смачне. Квашена капуста надає пирогу неповторного смаку, а додавання грибів робить його ще більш насиченим. Це страва, яку можна приготувати з власних запасів, так як квашена капуста зберігається довго. Крім того, цей рецепт відмінно підійде для посту та вегетаріанського харчування.