Дріжджевий пиріг з квашеною капустою
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 600 г борошна
- 250 мл чистої води
- 100 мл рослинної олії
- 25 г свіжих дріжджів
- 2 чайні ложки солі (без гірки)
- 1 чайна ложка цукру
Для начинки:
- 400 г квашеної капусти
- 3 цибулі
- 120-150 г свіжих грибів або 30 г сушених грибів
- сіль, перець, цукор за смаком
Рецепт приготування:
- Сушені гриби потрібно заздалегідь замочити в чистій воді на 3 години. Одну цибулину очистити та нарізати на півкільця. На сковороду влити 3-4 ст.л. рослинної олії та поставити на вогонь. Обсмажити цибулю до золотистого кольору на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин. Додати на сковороду квашену капусту, гриби та перемішати. Жарити капустну начинку для дріжджового пирога приблизно 8-10 хвилин на середньому вогні, як можна частіше помішуючи. Додати 2-3 ст.л. чистої води, перемішати, поперчити та посолити за смаком. Готувати начинку ще 5 хвилин на слабкому вогні. Зняти сковороду з вогню
- Дріжджі розтерти з цукром, додати половину води (теплої температури 35-40С), 2 чайні ложки борошна і ще раз розтерти виделкою до однорідності. Оставити дріжджову опару на 15-20 хвилин в теплі до появи пінистої "шапочки".
- Поступово ввести решту теплої води та борошна (по черзі), ближче до кінця влити рослинну олію та вимісити м'яке тісто. Покрити легким і трохи вологим рушником, плівкою або серветкою, залишити на годину в теплому місці (30С-35С).
- Після зазначеного часу знову перемісити тісто на присипаній борошном поверхні, покрити рушником або салфеткою та залишити ще на півгодини-годину в теплі. Розділити тісто на дві рівні частини, одну з них розкатати на деку в круглий пласт і викласти на нього начинку (залишити по 1-2 см по краях).
- Другу частину тіста розкатати, накрити нею перший пласт тіста з начинкою, щільно зажати краї та зробити розрізи зверху для виходу пара. Змастити пиріг рослинною олією, трохи присипати паніровочними сухарями та залишити на 15-20 хвилин в теплі. Розігріти духовку до 180С, поставити деко з пирогом.
- Пекти дріжджовий пиріг з квашеною капустою приблизно півгодини до рум'яної скоринки. Вийняти деко і залишити на декілька хвилин остигати. Перекласти гарячий капустний пиріг на блюдо, нарізати порційними кусочками та подавати до столу. Смачного!
Цей пиріг з квашеною капустою - чудовий варіант для вечері з родиною або друзями, особливо якщо ви хочете щось по-домашньому смачне. Квашена капуста надає пирогу неповторного смаку, а додавання грибів робить його ще більш насиченим. Це страва, яку можна приготувати з власних запасів, так як квашена капуста зберігається довго. Крім того, цей рецепт відмінно підійде для посту та вегетаріанського харчування.