Як приготувати повітряні млинці на кефірі

Як приготувати повітряні млинці на кефірі
3.8
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру
  • 125 гр борошна
  • 1 яйце
  • 30 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло та кефір вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Кефір має стати теплим, а масло - м'яким. Яйце вийняти і залишити на цей же час у кімнатній температурі.
  2. Кефір влити в миску, додати яйце, олію, сіль, цукор, дрібку ваніліну і збити вінчиком до повної однорідності. В окрему ємність просіяти через сито борошно з розпушувачем і розмішати. Поступово підмішати борошняну суміш до кефірної і перемішати до однорідності.
  3. Знову збити тісто для пишних млинців вінчиком і залишити його на кілька хвилин. Тим часом пательню змастити 1 ч.л. олії і поставити на вогонь. На розпечену сковорідку з олією влити близько половини ополоника тіста і рівномірно розподілити його по сковорідці.
  4. Смажити пишні млинці на кефірі по 1-2 хвилини з кожного боку до рум'яності. Перекласти пишні млинці на тарілку, на пательню знову влити трохи тіста і розподілити його по поверхні. після першого млинця пательню більше змащувати олією не потрібно.
  5. Подавати млинці на кефірі гарячими, особливо смачно зі згущеним молоком. Смачного!

Ці повітряні млинці на кефірі можна експериментувати з різноманітними начинками та топінгами, такими як мед, горішки, свіжі фрукти чи ягоди, сирний крем чи навіть шоколадний соус. Це простий і смачний рецепт, який стане улюбленим для всієї родини. Спробуйте його вже сьогодні і насолоджуйтеся своїми смачними млинцями на кефірі!