Як приготувати повітряні млинці на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру
- 125 гр борошна
- 1 яйце
- 30 гр вершкового масла
- 1 ст.л. цукру
- 2 ч.л. розпушувача
- щіпка солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло та кефір вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Кефір має стати теплим, а масло - м'яким. Яйце вийняти і залишити на цей же час у кімнатній температурі.
- Кефір влити в миску, додати яйце, олію, сіль, цукор, дрібку ваніліну і збити вінчиком до повної однорідності. В окрему ємність просіяти через сито борошно з розпушувачем і розмішати. Поступово підмішати борошняну суміш до кефірної і перемішати до однорідності.
- Знову збити тісто для пишних млинців вінчиком і залишити його на кілька хвилин. Тим часом пательню змастити 1 ч.л. олії і поставити на вогонь. На розпечену сковорідку з олією влити близько половини ополоника тіста і рівномірно розподілити його по сковорідці.
- Смажити пишні млинці на кефірі по 1-2 хвилини з кожного боку до рум'яності. Перекласти пишні млинці на тарілку, на пательню знову влити трохи тіста і розподілити його по поверхні. після першого млинця пательню більше змащувати олією не потрібно.
- Подавати млинці на кефірі гарячими, особливо смачно зі згущеним молоком. Смачного!
Ці повітряні млинці на кефірі можна експериментувати з різноманітними начинками та топінгами, такими як мед, горішки, свіжі фрукти чи ягоди, сирний крем чи навіть шоколадний соус. Це простий і смачний рецепт, який стане улюбленим для всієї родини. Спробуйте його вже сьогодні і насолоджуйтеся своїми смачними млинцями на кефірі!