Як приготувати білковий крем для капкейків

Як приготувати білковий крем для капкейків
4.6
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 яєчні білки
  • 150 гр цукру
  • 3 ст.л. чистої води (45 мл)
  • дрібка солі або кілька крапель лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Білки відокремити від жовтків і прибрати на 1-2 хвилини в морозилку. Потім додати до них лимонний сік або дрібку солі та збити міксером до стійких піків.
  2. Не перестаючи збивати білки, всипати до них 2 ст.л. цукру і збивати до повного розчинення крупинок. У невеликій каструлі з'єднати цукор, що залишився, з водою і поставити на вогонь.
  3. Періодично помішуючи, проварити сироп протягом 1 хвилини після закипання на слабкому вогні. Збиваючи білковий крем, влити до нього дуже тонкою цівкою сироп (температура сиропу 116С) і збивати до отримання густого й однорідного крему.
  4. Отриманий білково-заварний крем можна використовувати для прикрашання капкейків та інших кондитерських виробів. Приємного чаювання!

Цей рецепт білкового крему для капкейків не потребує спеціальних навичок і досвіду у приготуванні випічки. Особливість цього крему в тому, що він не потребує використання масла або вершків, що робить його менш жирним і більш легким в порівнянні з іншими видами кремів.

Крім того, цей білковий крем має низький вміст калорій та є ідеальним варіантом для людей, які слідкують за своєю фігурою та здоров'ям.