Як приготувати білковий крем для капкейків
Кухня
Інгредієнти:
- 2 яєчні білки
- 150 гр цукру
- 3 ст.л. чистої води (45 мл)
- дрібка солі або кілька крапель лимонного соку
Рецепт приготування страви:
- Білки відокремити від жовтків і прибрати на 1-2 хвилини в морозилку. Потім додати до них лимонний сік або дрібку солі та збити міксером до стійких піків.
- Не перестаючи збивати білки, всипати до них 2 ст.л. цукру і збивати до повного розчинення крупинок. У невеликій каструлі з'єднати цукор, що залишився, з водою і поставити на вогонь.
- Періодично помішуючи, проварити сироп протягом 1 хвилини після закипання на слабкому вогні. Збиваючи білковий крем, влити до нього дуже тонкою цівкою сироп (температура сиропу 116С) і збивати до отримання густого й однорідного крему.
- Отриманий білково-заварний крем можна використовувати для прикрашання капкейків та інших кондитерських виробів. Приємного чаювання!
Цей рецепт білкового крему для капкейків не потребує спеціальних навичок і досвіду у приготуванні випічки. Особливість цього крему в тому, що він не потребує використання масла або вершків, що робить його менш жирним і більш легким в порівнянні з іншими видами кремів.
Крім того, цей білковий крем має низький вміст калорій та є ідеальним варіантом для людей, які слідкують за своєю фігурою та здоров'ям.