Солодка розкіш: Рецепт карамелізованих апельсинів
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг апельсинів
- 400 гр коричневого цукру (можна замінити білим)
- ~500 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Апельсини ретельно вимити і порізати кружальцями близько 5 мм завтовшки. У глибокій сковороді або невеликій каструлі довести до кипіння воду (близько 0,5 л) і скласти туди порізані апельсини.
- Проварити апельсини протягом 3-4 хвилин за слабкого кипіння. Потім перекласти їх на кухонний рушник або паперовий рушник в один шар, щоб вони повністю просохли.
- У глибоку сковорідку або широку каструлю рівномірним шаром насипати приблизно 80-100 гр цукру. Викласти шар апельсинів (третина від загальної кількості) і знову засипати цукром. Викласти апельсини, засипати цукром, знову апельсини і цукор.
- Останнім шаром має бути саме цукор. Потім влити чисту воду так, щоб тільки покрити апельсини. Поставити сковороду/каструлю на вогонь і довести до кипіння. Відразу після закипання зменшити вогонь і накрити сковороду кришкою.
- Карамелізовані апельсини будуть готові через 1-1,5 години. Час залежить від сорту апельсинів і товщини шкірки. Коли шкірка стане м'якою, можна перекласти апельсини на паперовий рушник (в один шар, не накладаючи часточки одна на одну).
- Апельсини в карамелі мають просохнути від вологи в кімнатній температурі. Отримані ласощі після повного охолодження все одно залишатимуться м'якими. Щоб приготувати тверді карамелізовані апельсини, готові часточки потрібно викласти на деко, застелене пергаментним папером, і відправити в розігріту духову шафу на 15 хвилин (100-120С).
- Отримані часточки апельсина чудово підійдуть для прикрашання тортів, десертів і тістечок. Можна подавати їх як самостійний десерт до чаю. Приємного чаювання!
Карамелізовані апельсини - це не тільки чудовий смак, а й естетична краса. Вони надають вашим десертам і тортам шикарного вигляду та неповторного смаку. Солодке сяйво карамелі надає апельсинам особливого шарму.