Фраппе з коньяком та збитими вершками

Фраппе з коньяком та збитими вершками
3.5
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 120 мл міцної кави
  • 100 мл вершків 30-35% або готові збиті вершки на смак
  • 100 г кубиків льоду
  • 2 ст. ложки коньяку (або рому)
  • 2 ст. ложки шоколадного сиропу
  • 1 ст. ложка кленового сиропу
  • 1/2 чайної ложки молотої кориці для прикраси

Інструкції:

  1. Заваріть міцну каву та повністю охолодіть її до кімнатної температури.
  2. Змішайте каву з молоком, корицею, сиропами та коньяком в блендері або з допомогою міксера на невеликій швидкості.
  3. Додайте половину льоду та знову збийте.
  4. Розлийте холодну каву фраппе по склянках, заповнених рештою льоду.
  5. Ззбийте вершки до стійких піків, прикрасьте напій та посипте тертим шоколадом з корицею.
  6. Смакуйте свій прохолодний та ароматний напій з коньяком та вершками!

Цікавинки:

  • Цей рецепт можна змінювати, додаючи до напою інші смаки та аромати, наприклад, ваніль або карамельний сироп.
  • Якщо вам не подобається коньяк, ви можете замінити його іншим алкоголем, наприклад ромом або бурбоном, щоб змінити смак напою.
  • Якщо у вас немає блендера або міксера, можна використати коктейльний шейкер для змішування інгредієнтів.
  • Для більш насиченого смаку можна додати трохи кавової есенції.
  • Щоб зробити напій менш калорійним, можна замінити молоко на нежирне молоко або мигдальне молоко.
  • Напій можна подавати з малиновим чи іншим фруктовим сиропом для додання кислинки та свіжості.
  • Фраппе з коньяком та вершками - ідеальний напій для вечірнього романтичного діалогу зі своїм коханим чи коханою.