Татарські пиріжки з м'ясом: рецепт приготування
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для татарських пиріжків:
- 0,5 кг борошна
- 250 мл молока
- 90 мл рослинної олії
- 1 яйце
- 2 ст. цукру
- 1/4 ч. л. солі
М'ясна начинка для татарських пиріжків:
- 400 гр нежирної свинини
- 2 картоплини
- 2 цибулини
- спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- М'ясо промити, обсушити і дрібно порізати ножем. Картоплю очистити і нарізати маленькими кубиками приблизно такого ж розміру, як м'ясо. Цибулю очистити і подрібнити, з'єднати зі свининою та картоплею в мисці, посолити, поперчити, додати спеції до смаку і перемішати, залишити в кімнатній температурі на час приготування тіста.
- Половину молока підігріти до теплої температури (35-40С), просіяти до нього через сито декілька ложок борошна та сухі дріжджі, додати цукор і ретельно перемішати до однорідності. Залишити дріжджову суміш на півгодини в теплі, накривши харчовою плівкою або легким рушником.
- На цей час вийняти яйце і молоко, що залишилося з холодильника і також залишити в теплі (30-35С) або кімнатній температурі. Додати в дріжджову опару, що піднялася, сире яйце, всипати сіль і ретельно перемішати вилкою до однорідності.
- Покроково всипати борошно і влити тонкою цівкою тепле молоко з олією, вимісити однорідне м'яке тісто, що не липне до рук. Вимішувати тісто руками приблизно 5 хвилин, потім накрити його легким рушником або харчовою плівкою та залишити на півгодини у теплому місці.
- Через вказаний час вимісити тісто, розділити його на рівні, невеликі шматочки, утворити з них кульки і залишити на 15-20 хвилин у теплі. Сформувати з шматочка тіста трикутний коржик, покласти в центр начинку і зліпити трикутний пиріжок так, щоб зверху залишилося незакрите місце для виходу пари.
- Перекласти вироби на деко, застелений пергаментним папером і залишити на 20 хвилин у теплому місці (30-35С). Через вказаний час розігріти духовку до 220/240С, змастити поверхню тіста молоком або яєчним жовтком і відправити в духовку розігріту.
- Випікати татарські пиріжки з м'ясом до рум'яності протягом 20 хвилин за вказаної температури. Вийняти лист і покласти в центр кожного пиріжка (на місце роз'єму) маленький шматочок вершкового масла або влити пару чайних ложок м'ясного бульйону.
- Коли пиріжки трохи охолонуть, можна подавати до столу. Смачного!