Шоколадно-творожний торт з малиною

Шоколадно-творожний торт з малиною
4.1
(14)
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для торта:

  • 180 мл молока
  • 3 яйця
  • 175 гр борошна
  • 150 гр малини
  • 150 гр коричневого цукру (можна замінити білим)
  • 120 гр. вершкового масла
  • 40 гр. порошку какао (без будь-яких добавок, для випікання)
  • 50 гр чорного шоколаду
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/3 ч. л. соди

Сирний крем для шоколадного торта:

  • 250 гр сиру
  • 220-230 мл вершків 30-35%
  • 200 гр сметани 25% (можна замінити вершками 25-30%)
  • 2-3 ст. цукрової пудри
  • 7 гр желатину

Глазур для шоколадно-сирного торта:

  • 200 гр чорного або молочного шоколаду
  • 100 мл вершків 30-35%
  • 3 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі з'єднати молоко з цукром, олією, какао-порошком, подрібненим шоколадом і поставити на слабкий вогонь. Помішуючи, довести масу до однорідності (але не до кипіння) і зняти з плити. Борошно просіяти через сито разом із содою та розпушувачем в окрему миску та розмішати.
  2. Заморожену малину потрібно заздалегідь розморозити та злити від рідини. Духовку розігріти до 160С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном (або застелити пергаментним папером). Поступово підмішати борошняну суміш до теплої шоколадної маси, вимішати до однорідності.
  3. Збиваючи шоколадне тісто міксером на високій швидкості, вбити по одному яйцю і збивати 2-3 хвилини до пишності. Малину перебрати, промити та обсушити. Влити половину тіста у форму, рівномірно посипати його малиною і залити тістом, що залишився. Відправити в розігріту духову шафу.
  4. Випікати шоколадний торт близько 45 хвилин до готовності. Вийняти форму з духовки, дістати корж на решітку та залишити до повного остигання. Тим часом приготувати сирний крем.
  5. Желатин всипати у невелику ємність, залити 50 мл холодного молока чи води та залишити на 7-10 хвилин. Поставити ємність на водяну баню та нагрівати желатин, помішуючи, до рідкого стану (до кипіння доводити не можна). Зняти ємність з водяної бані та залишити трохи охолонути.
  6. Сир протерти через сито або пропустити через м'ясорубку (можна просто ретельно розтерти вилкою). Охолоджені вершки збити до стійких піків, окремій мисці збити сметану з цукровою пудрою. З'єднати сир зі збитими вершками, сметаною та перемішати до однорідної консистенції. Влити желатин та ще раз перемішати.
  7. Відправити сирний крем на 10 хвилин у холодильник. Потім вийняти його та покрити весь шоколадний пиріг, трохи змащуючи боки. Розрівняти поверхню торта та відправити його в холодильник на півгодини.
  8. Тим часом приготувати шоколадну глазур. Желатин залити 2 ст. холодних вершків та розмішати, залишити на 5 хвилин. Потім поставити ємність з желатином на водяну баню і нагрівати її до розчинення сухого залишку, помішуючи, але не доводячи до кипіння.
  9. Зняти ємність з водяної бані та залишити остигати. Шоколад поламати дрібними шматочками, з'єднати з рештою вершків і поставити на слабкий вогонь. Помішуючи, довести шоколадну глазур до повної однорідності та влити желатин.
  10. Відразу ж зняти каструльку з вогню та ще раз ретельно розмішати вміст. Покрити сирний шар торт шоколадною глазур'ю і відправити в холодильник ще на 15-20 хвилин. Готовий шоколадно-сирний торт прикрасити на свій смак, нарізати шматочками порційними і подавати до столу. Смачного!