Рецепт творожного наполеону з ніжним заварним кремом

Рецепт творожного наполеону з ніжним заварним кремом
3.3
(14)
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Сирне тісто для Наполеона:

  • 400 гр сиру
  • 380 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 1,5 ч.л. розпушувача

Заварний крем для сирного наполеону:

  • 1 л молока
  • 220 гр цукру
  • 4 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 70 гр борошна
  • 5 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Почати із приготування сирного тіста для Наполеона. Вершкове масло розтопити на водяній бані і залишити до повного остигання. Сир викласти в миску (бажано протерти через сито або просто ретельно протерти вилкою), додати цукор і знову розтерти.
  2. Потім влити розтоплену олію, розтерти. Вбити сирі яйця і збити блендером чи вінчиком до однорідності. Додати розпушувач, добре перемішати і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі.
  3. Борошно просіяти через сито і ввести у сирну масу. Вимісити м'яке тісто, що не липне до рук, обгорнути його харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини. Тим часом приготувати крем для Наполеона.
  4. Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на час приготування крему і випікання коржів у кімнатній температурі. Яйця вбити в миску, додати цукор з ванільним цукром і збити вінчиком або міксером до розчинення цукру.
  5. Всипати в яєчну масу борошно, просіюючи її через сито, і безперервно помішуючи яєчну суміш. В окремій каструлі довести молоко до кипіння і зняти з вогню. Швидко розмішуючи яєчне тісто вінчиком, влити до нього тонким струмком гаряче молоко.
  6. Поставити каструлю з кремом на вогонь і, постійно помішуючи, довести його до кипіння. Готувати крем на помірному вогні при слабкому кипінні, помішуючи, близько 10 хвилин до загусання. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити остигати.
  7. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером і вийняти тісто з холодильника. Розділити тісто на 10-12 рівних за розміром шматочків, скатати з них кульки.
  8. Розкатати кожен шматочок тіста в круглий пласт з діаметром 20-21 см, зайве обрізати ножем. Наколоти розкатане коло тісту вилкою в декількох місцях, перекласти на застелене пергаментом деко і відправити в розігріту духовку.
  9. Випікати корж для Наполеона до рум'яності приблизно 10 хвилин. Тим часом розкатати наступний шматочок тіста, обрізати від зайвого та наколоти вилкою. Обрізки складати в окрему тарілку, вони стануть у пригоді для прикраси.
  10. Таким чином спекти до готовності коржі з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою. Обрізки тіста викласти в кінці на деко, спекти до готовності (не перетримати) і подрібнити скалкою або власноруч до крихти.
  11. Вершкове масло, що підтануло, збити міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи збивати масло, влити в нього по ложці охолоджений заварний крем, збиваючи до однорідності після кожної ложки.
  12. Змастити всі коржі кремом і скласти їх стопкою на блюдо. Змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився, обсипати рівномірно подрібненими обрізками і відправити в холодильник.
  13. Сирний Наполеон повинен настоятися в холодильнику не менше 8 годин (краще 10-12 годин). Через вказаний час вийняти страву з холодильника, прикрасити на свій смак та нарізати торт порційними шматочками. Смачного!