Рецепт творожного наполеону з ніжним заварним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Сирне тісто для Наполеона:
- 400 гр сиру
- 380 гр борошна
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 1,5 ч.л. розпушувача
Заварний крем для сирного наполеону:
- 1 л молока
- 220 гр цукру
- 4 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 70 гр борошна
- 5 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Почати із приготування сирного тіста для Наполеона. Вершкове масло розтопити на водяній бані і залишити до повного остигання. Сир викласти в миску (бажано протерти через сито або просто ретельно протерти вилкою), додати цукор і знову розтерти.
- Потім влити розтоплену олію, розтерти. Вбити сирі яйця і збити блендером чи вінчиком до однорідності. Додати розпушувач, добре перемішати і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі.
- Борошно просіяти через сито і ввести у сирну масу. Вимісити м'яке тісто, що не липне до рук, обгорнути його харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини. Тим часом приготувати крем для Наполеона.
- Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на час приготування крему і випікання коржів у кімнатній температурі. Яйця вбити в миску, додати цукор з ванільним цукром і збити вінчиком або міксером до розчинення цукру.
- Всипати в яєчну масу борошно, просіюючи її через сито, і безперервно помішуючи яєчну суміш. В окремій каструлі довести молоко до кипіння і зняти з вогню. Швидко розмішуючи яєчне тісто вінчиком, влити до нього тонким струмком гаряче молоко.
- Поставити каструлю з кремом на вогонь і, постійно помішуючи, довести його до кипіння. Готувати крем на помірному вогні при слабкому кипінні, помішуючи, близько 10 хвилин до загусання. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити остигати.
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером і вийняти тісто з холодильника. Розділити тісто на 10-12 рівних за розміром шматочків, скатати з них кульки.
- Розкатати кожен шматочок тіста в круглий пласт з діаметром 20-21 см, зайве обрізати ножем. Наколоти розкатане коло тісту вилкою в декількох місцях, перекласти на застелене пергаментом деко і відправити в розігріту духовку.
- Випікати корж для Наполеона до рум'яності приблизно 10 хвилин. Тим часом розкатати наступний шматочок тіста, обрізати від зайвого та наколоти вилкою. Обрізки складати в окрему тарілку, вони стануть у пригоді для прикраси.
- Таким чином спекти до готовності коржі з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою. Обрізки тіста викласти в кінці на деко, спекти до готовності (не перетримати) і подрібнити скалкою або власноруч до крихти.
- Вершкове масло, що підтануло, збити міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи збивати масло, влити в нього по ложці охолоджений заварний крем, збиваючи до однорідності після кожної ложки.
- Змастити всі коржі кремом і скласти їх стопкою на блюдо. Змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився, обсипати рівномірно подрібненими обрізками і відправити в холодильник.
- Сирний Наполеон повинен настоятися в холодильнику не менше 8 годин (краще 10-12 годин). Через вказаний час вийняти страву з холодильника, прикрасити на свій смак та нарізати торт порційними шматочками. Смачного!