Ванільні кекси з ніжним кремом та свіжими ягодами

Ванільні кекси з ніжним кремом та свіжими ягодами
3.4
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Ванільні кекси:

  • 2 яйця (загальна вага ~150 гр)
  • 120 гр борошна
  • 120 гр вершкового масла
  • 120 гр цукру
  • 2 ст. молока
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч. л. розпушувача

Ванільний крем для кексів:

  • 220 гр цукрової пудри
  • 80 гр вершкового масла
  • 2 ст. молока
  • щіпка ваніліну
  • + свіжі ягоди або кондитерська посипка для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин в теплі, яйця залишити на цей же час в кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито разом з розпушувачем, ванільним цукром і розмішати.
  2. Духовку розігріти до 180С, формочки для випічки кексів змастити шматочком вершкового масла (силіконові формочки просто збризкати водою або олією). Яйця вбити в окрему ємність, додати молоко і збити вінчиком чи вилкою до однорідності.
  3. Вершкове масло збити міксером на високій швидкості до пишності протягом 2-3 хвилин. Не перестаючи збивати, всипати до нього тонкою цівкою цукор. Збивати масляний крем до повного розчинення цукру і влити яєчну масу.
  4. Збивати масляно-яєчну масу до пишності приблизно 2-3 хвилини на високій швидкості. Поступово підмішати просіяну борошняну суміш і вимісити однорідне тісто. Розкласти тісто по формах (заповнювати на 3/4 від усього розміру форми), перекласти їх на лист і відправити в розігріту духову шафу.
  5. Випікати ванільні кекси до рум'яності приблизно 15-20 хвилин і вийняти з духовки. На цей же час вийняти вершкове масло для крему з холодильника і залишити в теплі. Вийняти кекси з форм, перекласти їх на решітку і залишити до повного остигання. Можна подавати готові ванільні кекси без крему гарячими або теплими.
  6. Вершкове масло збити міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи збивати масло, влити по ложці молоко і змішувати до однорідної консистенції. Поступово всипати тонкою цівкою цукрову пудру з ваніліном і збивати ще 1-2 хвилини до повного розчинення цукру.
  7. Змастити поверхню кексів, що охололи, масляним кремом (рухати лопаткою по спіралі від краю до центру, щоб вийшов малюнок). Можна прикрасити ванільні кекси кремом за допомогою мішка. Зверху обсипати кекси або вставити свіжі ягоди (не обов'язково). Смачного!