Рецепт медового печива

Рецепт медового печива
4.6
(9)
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 гр борошна
  • 4 яйця
  • 200 гр маргарину або вершкового масла
  • 200 гр цукру
  • 4 ст.л. меду
  • 1 ч.л. соди
  • щіпка солі

Інструкція:

  1. Розріжте маргарин на невеликі шматочки і розмістіть у мисці над каструлею з гарячою водою. Розітріть його доти, доки він повністю не розтане. Зніміть миску з каструлі і залиште охолодитись.
  2. Додайте сирі яйця до охолодженого маргарину і змішайте.
  3. Додайте до яєчної маси сіль, цукор і збийте вінчиком до однорідності.
  4. Розітріть мед у іншій мисці над каструлею з киплячою водою. Додайте соду і швидко перемішайте. Зніміть миску з каструлі і залиште охолодитись.
  5. Додайте медову масу до яєчної маси і змішайте. Поступово додайте все борошно і замісьте однорідне тісто.
  6. Розітріть поверхню, на якій ви будете готувати тісто, борошном. Розкатайте тісто в товщину близько 1 см.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів С. Приготуйте деко, поклавши на нього пергаментний папір. Розкатайте тісто на поверхні, посипаній борошном, товщиною близько 1 см. Використовуйте вибрану форму, щоб вирізати печиво. Розмістіть печиво на покритому пергаментом деко.
  8. Печіть печиво в духовці близько 10-15 хвилин або доки воно не стане золотистим. Витягніть деко і залиште печиво охолодитись на решітці. Подайте печиво на стіл, коли воно повністю охолоне.
  9. Печиво готове! Смачного!
    Це дуже простий рецепт, але ви можете зробити його своїм власним, додавши до тіста власні інгредієнти. Наприклад, до тіста можна додати цедру апельсина або лимона, корицю, гвоздику або інші спеції, щоб зробити печиво більш насиченим та ароматним. Також можна додати горіхи, курагу, шматочки шоколаду або сушені фрукти, щоб рознообразити текстуру та смак печива.