Рецепт булочок з абрикосовим варенням

Рецепт булочок з абрикосовим варенням
4.0
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500-600 гр борошна
  • близько 300 гр абрикосового варення, джему або конфітюру (можна замінити іншим густим варенням на ваш смак)
  • 250 мл молока
  • 200 гр маргарину
  • 1 яйце
  • 2 ст. цукру
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • пів-ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування булочок бажано використовувати абрикосове, сливове, яблучне або грушеве варення (без соку). У великій мисці з'єднати дріжджі із сіллю, цукром і розмішати, влити тепле (35-40С) молоко і знову розмішати до розчинення сухих інгредієнтів.
  2. Залишити миску в теплому місці (30-35С), накривши кришкою або рушником на 15 хвилин. На цей час вийняти маргарин з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити в теплому місці, щоб він підтанув.
  3. Через зазначений час всипати в миску з дріжджовою опарою, що піднялася, трохи більше половини борошна і перемішати до однорідності. Додати маргарин, що підтанув, і вимісити тісто ще раз до повної однорідності. За потреби підсипаючи на стіл борошно, вимісити на ньому руками тісто.
  4. Перекласти його в миску, присипати борошном, накрити кришкою або легким рушником і відправити як мінімум на 4 години в холодильник (бажано на 8-10). Через вказаний час вийняти дріжджове тісто з холодильника і розділити на рівні та невеликі за розміром кульки (близько 30 штук).
  5. Кожну кульку розкатити в коржик, вирізати рівне коло склянкою так, щоб навколо склянки залишилося 2-3 мм тіста. Отримане тонке коло обережно згорнути вісімкою і скласти навпіл (має вийти 2 маленькі кола). Покласти цей кружок в центр круглого коржика, покласти в кухоль чайну ложку варення.
  6. Таким чином сформувати булочки з тісту і варення, що залишилося. Яйце вбити в невелику ємність і збити вилкою до однорідності. Деко змастити олією або застелити пергаментним папером, перекласти на нього дріжджові булочки і залишити їх у теплі на 15 хвилин. Розігріти духовку до 180С, змастити поверхню тіста булочок збитим яйцем і відправити випікатися.
  7. Готувати булочки з варенням приблизно 20 хвилин до рум'яності. Вийняти деко і залишити остигати на кілька хвилин. Дріжджові булочки з варенням залишаються смачними та м'якими навіть після повного остигання. Смачного!

До цього рецепту можна додати різноманітні інгредієнти, наприклад, мигдалеву начинку, корицю або інші фрукти та ягоди, щоб змінити смак тих булочок. Також, щоб зробити булочки ще смачнішими та ароматнішими, можна додати до тіста ароматичні спеції, такі як ваніль, кориця, кардамон чи імбир.
Дріжджові булочки з абрикосовим варенням - це чудова ідея для десерту під час збору зі своєю родиною або друзями. Ці булочки можуть бути ідеальними для сніданку або перекусу, особливо у холодну пору року, коли хочеться щось тепле та смачне.