Рецепт сметанника зі згущеним молоком
Кухня
Інгредієнти:
Сметані коржі для торта:
- 250-300 гр борошна
- 250 гр сметани 20%
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 120-130 гр згущеного молока (не вареного)
- 1 ч. л. соди
Крем зі згущеного молока для сметанника:
- 400 гр вареного згущеного молока
- 200 гр вершкового масла
- 2-3 ст. молока
- Шоколадна глазур для торта
- 60-70 гр чорного шоколаду
- 2-3 ст. молока
- 20 гр вершкового масла
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску і збити до пишності міксером. Не перестаючи збивати, всипати цукор і продовжувати збивання на високій швидкості доти, доки маса не збільшиться в 2-3 рази і не побіліє. Збиваючи, влити тонкою цівкою згущене молоко і сметану, змішувати на середній швидкості до однорідного стану.
- Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером для випічки. Соду погасити кількома краплями оцту, додати в сметанну масу і швидко перемішати.
- Просіяти через сито борошно і ввести її в сметанну рідину, вимісити руками м'яке і еластичне тісто. Розділити тісто на 4, 3 або 2 рівні частини (від кількості частин залежатиме товщина коржів і висота готового торта), кожну розкатати в коло з діаметром близько 25 см. Перекласти тісто на деко і відправити в розігріту духовку.
- Випікати корж для сметанника приблизно 15 хвилин за вказаної температури. Вийняти деко, перекласти корж на решітку і залишити остигати, на застелений пергаментом деко викласти друге розкачене коло тіста і спекти його до готовності. Таким чином спекти все тісто, що залишилося.
- Коли коржі для сметанника охолонуть, приготувати крем зі згущеного молока. Вийняти вершкове масло з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на 20-30 хвилин в кімнатній температурі.
- Потім збити вершкове масло до утворення пишної консистенції, влити тонкою цівкою молоко і збивати до однорідності. Не перестаючи збивати, додати по ложці все згущене молоко і змішувати до однорідності.
- Промазати між остиглими сметанними коржами кремом, приготувати глазур. Шоколад дуже дрібно поламати, скласти в невелику ємність, додати молоко та олію, поставити на водяну баню. Помішуючи, довести шоколадну суміш до повної однорідності та зняти з водяної бані.
- Покрити боки та поверхню сметанника теплою (не гарячою) глазур'ю та відправити в холодильник. Сметанник зі згущеним молоком повинен настоятися в холодильнику не менше 8-10 годин. Через цей час можна прикрасити торт на свій смак і подавати до столу. Приємного чаювання!