Рецепт пишної шарлотки з варенням

 Рецепт пишної шарлотки з варенням
4.2
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 5 яєць
  • 300 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 60 гр родзинок (не обов'язково)
  • 3-4 ст. будь-якого варення (крім рожевого, смородинового та малинового)
  • пів-ч.л. соди
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито у миску. Яблука для шарлотки ретельно вимити, розрізати кожне на дві частини та видалити насіння. Порізати м'якоть разом із шкіркою невеликими кубиками. Обвалювати яблука з усіх боків у борошні (близько 2-3 ст.л.).
  2. Розігріти духовку до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або просто застелити пергаментним папером. Потім вбити яйця в окрему миску та збити міксером до пишності. Родзинки залити гарячою водою на 5-10 хвилин, потім злити її та просушити родзинки серветкою.
  3. Поступово додати цукор і збивати міксером до утворення пишної кремової маси протягом 10 хвилин. Поєднати збиту яєчну суміш з яблуками, борошном, гашеною содою і добре перемішати. Додати родзинки, варення, ванілін, перемішати і викласти тісто у форму.
  4. Випікати шарлотку з варенням до рум'яності протягом 40-50 хвилин. Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити на 15 хвилин. Зняти рушник, вийняти пиріг на блюдо та прикрасити цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Шарлотка з варенням - це відмінний спосіб використати яблука, які вже зовсім несвіжі. Також можна змінити смак пирога, додавши інші смаки варення - звичайно, краще вибирати кислі варення для збереження балансу солодкого та кислого.

Шарлотка з варенням - це класичний десерт, який є доповненням до будь-якого свята або звичайного дня. Він також може бути досить здоровим десертом, якщо використовувати натуральні інгредієнти та варення без доданого цукру.