Рецепт пишної шарлотки з варенням
Кухня
Інгредієнти:
- 3 яблука
- 5 яєць
- 300 гр борошна
- 200 гр цукру
- 60 гр родзинок (не обов'язково)
- 3-4 ст. будь-якого варення (крім рожевого, смородинового та малинового)
- пів-ч.л. соди
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито у миску. Яблука для шарлотки ретельно вимити, розрізати кожне на дві частини та видалити насіння. Порізати м'якоть разом із шкіркою невеликими кубиками. Обвалювати яблука з усіх боків у борошні (близько 2-3 ст.л.).
- Розігріти духовку до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або просто застелити пергаментним папером. Потім вбити яйця в окрему миску та збити міксером до пишності. Родзинки залити гарячою водою на 5-10 хвилин, потім злити її та просушити родзинки серветкою.
- Поступово додати цукор і збивати міксером до утворення пишної кремової маси протягом 10 хвилин. Поєднати збиту яєчну суміш з яблуками, борошном, гашеною содою і добре перемішати. Додати родзинки, варення, ванілін, перемішати і викласти тісто у форму.
- Випікати шарлотку з варенням до рум'яності протягом 40-50 хвилин. Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити на 15 хвилин. Зняти рушник, вийняти пиріг на блюдо та прикрасити цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Шарлотка з варенням - це відмінний спосіб використати яблука, які вже зовсім несвіжі. Також можна змінити смак пирога, додавши інші смаки варення - звичайно, краще вибирати кислі варення для збереження балансу солодкого та кислого.
Шарлотка з варенням - це класичний десерт, який є доповненням до будь-якого свята або звичайного дня. Він також може бути досить здоровим десертом, якщо використовувати натуральні інгредієнти та варення без доданого цукру.