Пісне імбирне печиво з шоколадом або родзинками: рецепт зі корисними інгредієнтами
Кухня
Інгредієнти:
- 450 грамів борошна
- 300 мл соєвого молока (або води)
- 150 грамів темного гіркого шоколаду (або родзинки)
- 100 грамів коричневого цукру (+ ще для посипання печива)
- 80 мл рослинної олії
- 2 ст. ложки розпушувача
- 1,5 ст. ложки молотого імбиру
- 1/4 чайної ложки кориці
- 1/2 чайної ложки солі
- щіпка молотого духмяного перцю
- щіпка ваніліну
Рецепт:
- Просійте борошно через сито великої миски. Додайте розпушувач, цукор, сіль, корицю, молотий імбир, духмяний перець і ванілін. Ретельно перемішайте.
- Темний шоколад наріжте на дрібні шматочки або дрібно нарубайте ножем. Якщо обираєте родзинки, залийте їх киплячою водою на 10 хвилин, а потім обсушіть сухою серветкою.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. На деко з пергаментним папером покладіть печиво ложкою, залишаючи відстань близько 2 см між ними.
- Додайте теплу рослинну олію, тепле соєве молоко або воду до борошна, помішуючи неперервно, поки суміш не стане однорідною.
- Додайте розпарені родзинки або нарізаний шоколад, ретельно перемішайте.
- Посипте кожне печиво коричневим цукром і відправте деко з печивом в духовку на 15 хвилин.
- Вийміть печиво з духовки, дайте йому охолонути і подавайте до чаю.
Пістне імбирне печиво з шоколадом або родзинками - це прекрасний вибір для смачного й корисного перекусу в період посту. Це печиво містить багато корисних інгредієнтів, таких як соєве молоко, молотий імбир і гіркий шоколад, що містить антиоксиданти та флавоноїди. Воно також дуже просте у приготуванні, і ви можете замінити ізюм чи шоколад за своїм смаком. Подавайте з цим печивом свіжу м'ятну чайну забійку або чорний чай з цедрою лимону, і насолоджуйтеся чудовим поєднанням смаків і ароматів.