Березовий квас із ячменем

Березовий квас із ячменем
4.8
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л березового соку
  • склянка сухофруктів (груші, яблука, родзинки, курага)
  • 100-120 г ячменю
  • 100 г цукру (або за смаком)

Рецепт приготування:

  1. Сухофрукти (за необхідності попередньо промийте їх у теплій або гарячій воді) та ячмінь висипте в два різних лляних мішечки та щільно їх зав'яжіть.
  2. У великому казанку доведіть до кипіння березовий сік, додайте цукор, мішечки з сухофруктами та ячменем. Дайте покипіти півхвилини, зніміть з вогню та щільно закрийте кришкою.
  3. Залиште казанок із квасом на добу при кімнатній температурі. Потім процідіть березовий квас через сито та розлийте по пляшках відповідного об'єму.
  4. Зберігайте березовий квас із ячменем в прохолодному місці, захищеному від сонячних промінів.

Квас із ячменем на березовому соку - це не тільки смачний напій, але і корисна альтернатива звичайному квасу. Березовий сік надає йому особливого аромату та збагачує вітамінами та мінералами. Додайте усім відомому квасу нотки сухофруктів, та ви отримаєте новий рівень смаку.

Зазначений рецепт також можна збагатити іншими інгредієнтами, наприклад, додати корицю, гвоздику або лимон, щоб надати квасу більш яскравий смак та аромат. А можливо, ви відкриєте власні секрети приготування квасу, які стануть улюбленими у всій вашій родині!

Радимо експериментувати зі складом та спробувати різні комбінації інгредієнтів, щоб знайти свою унікальну версію квасу з ячменем на березовому соку. Смачного та вдалого кулінарного творчості!