Рецепт м'якенького печива на молоці
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр борошна
- 150 мл молока
- 150 гр цукру
- 2 яйця (тільки жовтки)
- 2 ч.л. розпушувача
- ½ ч.л. солі
Інструкції:
- Відокреміть жовтки від білків та додайте до них сіль і цукор. Взбийте ці інгредієнти міксером або вінчиком, доки сіль та цукор не розчиняться.
- Просійте борошно разом із розпушувачем в окрему миску та перемішайте.
- За допомогою міксера, поступово додавайте тепле молоко до жовткової суміші, постійно збиваючи, доки все не стане однорідним.
- Поступово додавайте суміш борошна в молочну рідину, замішуючи м'яке і еластичне тісто, яке легко скатується в кулю та не прилипає до рук.
- Розігрійте духовку до 180С, покрийте деко пергаментним папером. Розкатайте тісто до товщини не більше 1 см, виріжте з нього форми за допомогою виготовлених формочок для печива або чаркою, і перенесіть на деко. Остатки тіста зібрати, перемішати та знову розкатати.
- Випікайте печиво на молоці протягом 15 хвилин до золотистого кольору. Вийміть деко з духовки, перенесіть гаряче печиво на тарілку та залиште охолодитись. На деко знову викладіть іншу партію печива та поставте в духовку.
- Якщо бажаєте, прикрасьте охолоджене молочне печиво за своїм смаком - покрийте шоколадною глазур'ю, прикрасьте розтопленим шоколадом або обсипте цукровою пудрою.
Це печиво можна зберігати в герметичній упаковці протягом декількох днів, щоб насолоджуватись ним у будь-який час. Ідеально підходить для супроводу з чашкою гарячого чаю або кави.
Один зі способів прикрасити це печиво - це зробити маленькі отвори з одного боку і наповнити їх улюбленим джемом, щоб додати більше смаку і кольору. Ви також можете додати цитрусову цедру або спеції, такі як кориця, імбир або мускатний горіх, щоб додати більше смаку до цього смачного десерту.