Настоянка на малині

Настоянка на малині
4.8
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3,5 кг малини
  • 1 л горілки
  • 250 гр цукру
  • 250 мл чистої води

Інструкції:

  1. Очистіть малину від гілок, листя та сміття. Не мийте ягоди, щоб не змити природні дріжджі з поверхні плодів (лише брудні ягоди можна промити).
  2. Складіть малину в чисту скляну пляшку, залийте горілкою та щільно закрийте кришкою. Потрясіть вміст пляшки та залиште на 3 дні при кімнатній температурі (в темному місці).
  3. Після 3 днів процідіть напій через сито та перелийте в чисту пляшку. Для сиропу змішайте цукор та воду в каструлі та поставте на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння та варіть, доки цукор повністю розчиниться.
  4. Охолоджений сироп додайте до малинової горілки та ретельно перемішайте. Знову закрийте пляшку кришкою та поставте в темне прохолодне місце на 3 тижні.
  5. Після 3 тижнів процідіть малинову настоянку через 3-4 шари марлі, розлійте по пляшках та щільно закупорте кришками. Зберігайте настійку в темному прохолодному місці протягом 1,5-2 років.

Цей рецепт настоянки на малині є простим і досить легким для приготування в домашніх умовах. Малина містить багато корисних речовин, таких як антиоксиданти, вітамін С та калій. Крім того, вона має чудовий смак, що робить настоянку на малині ідеальним напоєм для весіль, свят та інших урочистостей.

Якщо ви хочете додати щось особливе до цієї настоянки, можна спробувати додати інші фрукти або ягоди, такі як полуниці, ожину або смородину, щоб додати більше глибини смаку. Також можна додати деякі прянощі, такі як корицю або ваніль, щоб додати більше аромату та смаку до напою.

Не забувайте, що це алкогольний напій, тому слід пити його з обережністю. Насолоджуйтесь цією настоянкою на малині з родиною та друзями і діліться своїми враженнями від цього чудового напою!