Чай обліпихи
Кухня
Інгредієнти:
- 700 мл чистої води
- 150 гр свіжої або замороженої обліпихи
- 2 ст. чорного чаю
- 2 ст. меду
Рецепт приготування страви:
- Обліпиху перебрати, скласти в друшляк і промити під струменем холодної води. Близько 100 гр плодів перекласти в окрему миску і розім'яти.
- Якщо ви використовуєте заморожену обліпиху для приготування чаю - її потрібно попередньо залити 50 мл окропу, а через пару хвилин потовкти.
- З'єднати в заварювальному чайнику цілі та розім'яті ягоди обліпихи, чай, залити окропом і закрити чайник кришкою. Чай з обліпихи повинен настоятися 5-7 хвилин під кришкою.
- Потім розлити чай з обліпихи по чашкам, проціджуючи його через сито. Додати до кожного напою порцію меду (всього близько 2 ст.л.) і розмішати до повного розчинення. Приємного чаювання!