Чай обліпихи

Чай обліпихи
4.5
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 мл чистої води
  • 150 гр свіжої або замороженої обліпихи
  • 2 ст. чорного чаю
  • 2 ст. меду

Рецепт приготування страви:

  1. Обліпиху перебрати, скласти в друшляк і промити під струменем холодної води. Близько 100 гр плодів перекласти в окрему миску і розім'яти.
  2. Якщо ви використовуєте заморожену обліпиху для приготування чаю - її потрібно попередньо залити 50 мл окропу, а через пару хвилин потовкти.
  3. З'єднати в заварювальному чайнику цілі та розім'яті ягоди обліпихи, чай, залити окропом і закрити чайник кришкою. Чай з обліпихи повинен настоятися 5-7 хвилин під кришкою.
  4. Потім розлити чай з обліпихи по чашкам, проціджуючи його через сито. Додати до кожного напою порцію меду (всього близько 2 ст.л.) і розмішати до повного розчинення. Приємного чаювання!