Салат шарами на зиму з овочів

Салат шарами на зиму з овочів
4.6
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг помідорів
  • 0,5 кг огірків
  • 5 зубчиків часнику
  • 200 г болгарського перцю
  • 150 г цибулі
  • 150 г моркви
  • 1 зонтик кропу в кожну банку
  • 50 г свіжої зелені на смак
  • 50 г солі
  • 100 мл 9% оцту
  • 100 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Визначте потрібну кількість води для заливки овочів, заповнивши банку водою з-під крана до самого краю. Потім доведіть цю воду до кипіння і використовуйте її для приготування маринаду.
  2. Очистіть цибулю та часник від лушпиння, перець – від плодоніжок і насіння з перегородками.
  3. Наріжте помідори тонкими шматочками, огірки – кружечками середньої товщини.
  4. Очищену моркву натріть на корейській тертці.
  5. Наріжте цибулю напівкільцями, дрібно порубайте зелень та часник.
  6. Стерилізуйте ємності для салату. Коли вони трохи охолонуть, приступайте до складання заготівлі.
  7. На дно кожної банки покладіть зонтик кропу.
  8. Далі викладайте шари цибулі та перцю, потім часник, зелень і моркву.
  9. Продовжуйте шарами помідорів і завершіть огірками.
  10. Додайте до овочів сіль і цукор, влийте оцет.
  11. Наповніть ємність кип'ятком і закрийте кришкою.
  12. Поставте на плиту велику каструлю, дно каструлі застеліть рушником у декілька шарів.
  13. Розмістіть банки з майбутніми консервами на тканині, простір між ними залийте гарячою водою до плечиків ємностей з овочами.
  14. Стерилізуйте салат приблизно 15 хвилин.
  15. Вийміть заготівлі з гарячої води, закупорте і негайно переверніть. Утепліть товстою ковдрою на добу.

Додаткові поради:

Сіль та цукор можна попередньо розчинити у кип'ятку, а потім заливати маринадом овощі. Це допоможе рівномірно розподілити смакові компоненти по банці.

Цей рецепт ідеально підходить для зберігання літніх овочів на зиму. Консервований салат можна використовувати як самостійну закуску, так і як додаток до основних страв. Він чудово поєднується з м'ясними та рибними стравами, додаючи їм свіжість та пікантність.