Ніжні еклери з вершковим кремом: рецепт приготування

Ніжні еклери з вершковим кремом: рецепт приготування
4.9
(5)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для заварних еклерів:

  • 4-5 яєць (всього 220 гр)
  • 150 гр борошна
  • 150 мл води
  • 120 гр вершкового масла
  • 25 мл молока
  • 1/5 ч. л. солі

Вершковий крем для еклерів:

  • 600 мл вершків 30-35%
  • 8 ст. цукрової пудри
  • 5 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлю влити воду і поставити на вогонь, довести до гарячої температури, додати сіль та вершкове масло. Помішуючи, довести рідину до кипіння та поступово всипати борошно. Вимішувати тісто (на слабкому вогні), доки воно не почне відставати від стінок.
  2. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати, періодично вимішуючи заварне тісто ложкою. Влити в тепле тісто холодне молоко і ретельно перемішати, вбити в тісто сирі сирі яйця (добре вимішуючи після кожного разу) і вимісити до однорідності.
  3. Деко змастити олією, розігріти духовку до 220С. Наповнити тістом кулінарний мішок і викладати на деко невеликі круглі або довгасті еклери. Можна викладати їх ложкою. Вставити деко у розігріту духову шафу.
  4. Випікати заварні еклери до рум'яності приблизно 15-20 хвилин. Вийняти деко, перекласти тістечка на решітку і залишити остигати. Після повного остигання обережно розрізати вздовж навпіл кожен еклер.
  5. Охолоджені вершки збити міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукрову пудру, ванільний цукор і змішувати ще півхвилини. Наповнити кожну половинку еклера збитими вершками, попарно з'єднати і прикрасити цукровою пудрою або шоколадною глазур'ю. Приємного чаювання!

Ці еклери можна приготувати з будь-яким смаком, додавши до тіста або крему ягоди, фрукти або шматочки шоколаду. Також можна експериментувати з формою еклерів, роблячи їх круглими, продовгастими або навіть в формі серця.