Салат з грибами та яйцями
Кухня
Інгредієнти:
- банка консервованої кукурудзи вагою близько 400 гр
- 300-400 гр печериць
- 300 гр твердого сиру
- 3 яйця
- 1 цибулина
- 1 солоний огірок
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- майонез опціонально
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Печериці ретельно вимити та порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити та дрібно порізати. У каструлі закип'ятити воду й опустити туди яйця. Варити їх близько 10 хвилин до готовності.
- На пательні розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю. Смажити її 3-4 хвилини на середньому вогні до золотистого кольору, помішуючи. Потім додати подрібнені гриби і смажити близько 15 хвилин до повного вбирання рідини. Сир натерти на тертці.
- Варені яйця перекласти в окрему миску з холодною водою і залишити на 5 хвилин остигати. Злити воду й очистити яйця від шкаралупи, порізати дрібними кубиками. Відкрити банку з кукурудзою і злити зайву рідину. Солоний огірок порізати маленькими кубиками. Зелену цибулю промити та подрібнити.
- З'єднати в салатниці варені яйця, гриби з цибулею, солоний огірок, кукурудзу, сир, зелень і перемішати. Посолити та поперчити за смаком. Заправити салат із грибами та яйцями майонезом і перемішати. Смачного!
Цей салат можна приготувати за кілька хвилин і він стане гарним доповненням до будь-якого святкового столу. Щоб зробити його ще кориснішим, можна замінити консервовану кукурудзу на свіжу, а печериці - на інші види грибів, наприклад, білі або лисички. Також можна додати до салату інші інгредієнти, наприклад, цвітний перець або помідори, щоб зробити його ще смачнішим і кольоровішим.