Салат з грибами та яйцями

Салат з грибами та яйцями
4.1
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • банка консервованої кукурудзи вагою близько 400 гр
  • 300-400 гр печериць
  • 300 гр твердого сиру
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • 1 солоний огірок
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • майонез опціонально
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Печериці ретельно вимити та порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити та дрібно порізати. У каструлі закип'ятити воду й опустити туди яйця. Варити їх близько 10 хвилин до готовності.
  2. На пательні розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю. Смажити її 3-4 хвилини на середньому вогні до золотистого кольору, помішуючи. Потім додати подрібнені гриби і смажити близько 15 хвилин до повного вбирання рідини. Сир натерти на тертці.
  3. Варені яйця перекласти в окрему миску з холодною водою і залишити на 5 хвилин остигати. Злити воду й очистити яйця від шкаралупи, порізати дрібними кубиками. Відкрити банку з кукурудзою і злити зайву рідину. Солоний огірок порізати маленькими кубиками. Зелену цибулю промити та подрібнити.
  4. З'єднати в салатниці варені яйця, гриби з цибулею, солоний огірок, кукурудзу, сир, зелень і перемішати. Посолити та поперчити за смаком. Заправити салат із грибами та яйцями майонезом і перемішати. Смачного! 

Цей салат можна приготувати за кілька хвилин і він стане гарним доповненням до будь-якого святкового столу. Щоб зробити його ще кориснішим, можна замінити консервовану кукурудзу на свіжу, а печериці - на інші види грибів, наприклад, білі або лисички. Також можна додати до салату інші інгредієнти, наприклад, цвітний перець або помідори, щоб зробити його ще смачнішим і кольоровішим.