Незабутній салат із курячою печінкою та морквою: рецепт

Незабутній салат із курячою печінкою та морквою: рецепт
4.4
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 гр курячої печінки
  • 200 гр печериць
  • 3 яйця
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • 1-2 солоних огірка
  • 100 гр плавленого сиру
  • майонез опціонально (близько 250 гр)
  • 1 лавровий лист

Рецепт приготування страви:

  1. Печінку опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою та лавровим листом і варити її близько 15-20 хвилин. Потім злити воду разом із лавровим листом і залишити печінку остигати. Печериці ретельно вимити й порізати тонкими пластинами.
  2. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти гриби. Смажити печериці на середньому вогні близько 10 хвилин до готовності, помішуючи. Яйця зварити круто (10 хвилин) і покласти в посудину з холодною водою на кілька хвилин до охолодження.
  3. Печінку, що охолола, натерти на крупній тертці. Солоні огірки порізати дрібними кубиками. Моркву почистити і натерти на крупній тертці, цибулю почистити і дрібно порізати. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Через кілька хвилин додати до неї терту моркву і перемішати.
  4. Смажити овочі на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Зняти сковороду з вогню, перекласти засмажку на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці.
  5. Терту печінку з'єднати з 4 ст.л. майонезу і ретельно перемішати. Викласти печінкову масу на плоску тарілку рівним колом. Наступним шаром викласти засмажку. Гриби з'єднати з 1-2 ст.л. майонезу і перемішати, покрити цією масою шар засмажки.
  6. Плавлений сир натерти на дрібній тертці та з'єднати з 4 ст.л. майонезу. Покрити сирною масою салат із печінкою та морквою. Терті яйця змішати з 2-3 ст.л. майонезу і ретельно перемішати, викласти поверх сирного шару.
  7. Солоні огірки порізати тонкими кільцями і прикрасити ними боки салату. Дати салату з печінкою та морквою просочитися близько 1-2 годин у холодильнику. Після цього можна подавати його до столу. Смачного! 

Цей салат можна вважати повноцінною стравою, бо він містить у собі білки, жири та вуглеводи. Куряча печінка є джерелом білка та заліза, а морква містить вітамін А, який сприяє здоров'ю очей та шкіри. Крім того, салат дуже насичений на смак, тому він зможе задовольнити навіть найвимогливіших гурманів.