Салат з форелі з руколою та білою спаржею

Салат з форелі з руколою та білою спаржею
4.2
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • натуральний йогурт без добавок - 300 мл
  • філе форелі гарячого копчення - 500 г
  • черешки білої спаржі - 10 шт.
  • мелена паприка, сіль та лимонний перець
  • чері помідори - 6 шт.
  • лимон середнього розміру - 1 шт.
  • рукола - 0,5 упаковки
  • дижонська гірчиця - 1,5 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Філе форелі наріжте невеликими шматочками та перекладіть у салатник. Ополосніть листя руколи, обсушіть їх та додайте до риби.
  2. У каструлі закип'ятіть трохи води, додайте трохи солі, потім варіть білу спаржу кілька хвилин, остудіть її та цілком покладіть у салатник. Всі помідори чері розріжте навпіл та додайте до інших інгредієнтів, потім все перемішайте.
  3. У середню миску додайте трохи дижонської гірчиці, влийте натуральний йогурт, додайте сік лимону, спеції та трохи солі, збийте ароматну заправку та полийте нею приготовлений салат.

Подавайте вишуканий салат з фореллю, руколою та білою спаржею з білим вином та хрусткими хлібцями.

Цікавий факт:

Форель - це не лише смачна, але й дуже корисна риба. Вона багата на Омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров'ю серця. А біла спаржа, що входить до складу салату, є відмінним джерелом вітамінів та мінералів. Такий салат стане не лише приємним доповненням до вашого столу, а й внесе вклад у ваше здоров'я та благополуччя.