Салат "Хризантема"
Кухня
Інгредієнти:
- плавлений сир – 1 шт.
- яблука – 2 шт.
- курячі яйця – 3 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- консервований тунець – 150 г
- майонез
- вершкове масло – 50 г
Рецепт приготування:
- Заморозьте вершкове масло у морозильній камері, щоб згодом його можна було натерти на тертці.
- Відваріть яйця до готовності, охолодіть їх і очистіть від шкаралупи. Кожне яйце розріжте навпіл, одну половину залиште для прикраси салату, інші поділіть на білок і жовток.
- Натріть білки на тертці та викладіть їх першим шаром салату.
- Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, наріжте якомога тонше і залийте окропом. Потім обережно злийте всю рідину.
- Шар білків змастіть майонезом.
- Натріть на тертці плавлений сирок. Також подрібніть охолоджене вершкове масло.
- Сир разом з маслом викладіть наступним шаром салату.
- З рибних консервів злийте рідину і розімніть їх за допомогою виделки.
- Очищені від шкірки і натерті яблука викладіть наступним шаром. Верх салату змастіть майонезом.
- Дрібно наріжте яєчні жовтки і щедро посипте ними готовий салат.
- З залишків яєчних білків виріжте пелюстки хризантеми і викладіть їх зверху салату. Можна подавати страву до столу.
Рекомендується поставити готовий салат у холодильник, щоб він добре просочився.
Цікавий факт про рецепт:
Цей салат є чудовим прикладом креативного підходу до кулінарії. Використання плавленого сиру і яблук разом із тунцем створює неперевершений смак, а оформлення у вигляді квітки додає естетичної привабливості. Такий салат не лише смачний, але й є візуальною окрасою святкового столу.