Салат "Римський"

Салат "Римський"
4.1
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яловичина – 300 г
  • яйця – 2 шт.
  • свіжий огірок – 2 шт.
  • зелена цибуля – 0,5 пучка
  • грецькі горіхи – 20 г
  • легкий майонез – за смаком
  • часник – 1 зубчик
  • соняшникова олія – 3 ст. л.
  • листя зеленого салату
  • перець, сіль

Рецепт приготування:

  1. Яловичину промиваємо і нарізаємо тонкою соломкою. У сковорідці розігріваємо олію та обсмажуємо м'ясо до золотистої скоринки.
  2. Додаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо до випаровування рідини. Охолоджуємо готову яловичину.
  3. Одне яйце з перцем і сіллю збиваємо виделкою. На розігрітій сковорідці з олією готуємо яєчні млинці до рум'яної скоринки з обох боків.
  4. Млинці скручуємо рулетиком і нарізаємо тонкими смужками.
  5. Зелену цибулю дрібно ріжемо, огірок нарізаємо середніми брусочками, горіхи подрібнюємо.
  6. Часник чистимо і пресуємо.
  7. Листя салату миємо, струшуємо воду і викладаємо на дно тарілки.
  8. На листя кладемо м'ясо, огірки, часник. Зверху розкладаємо яєчні млинці, зелень, горіхи і покриваємо майонезом.

Додаткова порада:

Для більшої соковитості можна додати в салат трохи нарізаного яблука кисло-солодких сортів. Це додасть легкої кислинки і освіжаючого смаку, роблячи салат ще більш цікавим.