Буряковий салат з козиним сиром та горіхами

Буряковий салат з козиним сиром та горіхами
5.0
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • очищені горіхи - 8 шт.
  • печений буряк - 2 шт.
  • суміш французьких трав - за смаком
  • темний бальзамічний оцет - 1 ч.л.
  • м'який козиний сир - 230 г
  • ароматна олія з горіхів - 1,5 ст.л.
  • спаржева квасоля - 6 шт.
  • помідори чері - 7 шт.
  • червона цибуля - 1 шт.

Рецепт приготування:

  1. Підігрійте в сковороді горіхову олію. В цей час очистіть червону цибулю та нашаткуйте її напівкільцями. Що стосується помідорів, то їх потрібно нарізати на половинки.
  2. Викладіть у гарячу олію нарізані помідори, а також нашатковану салатну цибулю та спаржеву квасолю, обсмажуйте ці компоненти, постійно помішуючи, на помірному вогні приблизно п'ять хвилин.
  3. Далі у сковорідку влийте бальзамічний оцет, зменшіть вогонь і тушкуйте овочі ще сім хвилин. В цей же час потрібно почистити і дрібними кубиками нарізати печений буряк.
  4. Перекладіть нарізаний буряк у салатник, накришіть у цю ж посудину сир, додайте вміст сковороди, посипте подрібненими горішками та сумішшю ароматних трав.
  5. Перемішайте приготовлений буряковий салат, відправте його на десять хвилин у холодильну камеру, після чого подавайте до столу.

Доповнення до рецепту:

Буряковий салат із козиним сиром та ароматними горіхами - це не тільки смачна, але й корисна страва. Буряк багатий на антиоксиданти, вітаміни групи В, залізо та інші мінерали. Козиний сир додає салату кремової текстури та ніжного смаку, а ароматні горіхи забезпечують хрусткість. Суміш французьких трав додасть особливу пікантність і аромат. Такий салат стане відмінним доповненням до святкового столу або повсякденного обіду. Насолоджуйтесь цією яскравою та здоровою стравою!