Салат "Ніжність" з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 1 куряче філе, вагою близько 250 г
- 3 яйця
- 1-2 огірки
- 100 г чорнослива
- 50-60 г очищених грецьких горіхів
- майонез - за смаком
- кілька гілочок петрушки і/або кропу для прикраси
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлю налити холодну воду і покласти яйця. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Після 10 хвилин кипіння злити кип'яток і залити яйця льодяною водою, залишити їх охолонути повністю протягом 10-15 хвилин.
- У промиту каструлю налити воду, посолити і опустити куряче філе. Варити його протягом 20-30 хвилин до готовності, потім перекласти на тарілку й охолодити.
- Горіхи очистити від шкаралупи, порізати на дрібні шматочки і слегка обсмажити на сухій сковорідці, помішуючи лопаткою, до появи приємного аромату. Яйця очистити від шкаралупи і нарізати маленькими кубиками.
- Чорнослив скласти в окрему миску, залити гарячою водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім злити воду, просушити сухофрукти на рушнику і нарізати на невеликі шматочки.
- Огірки помити і нарізати кубиками, приблизно такого ж розміру, як варені яйця. Куряче філе нарізати на дрібні шматочки і розібрати руками на волокна.
- Скласти салат "Ніжність" шарами на відповідну тарілку в такій послідовності: курка, майонез, чорнослив, грецькі горіхи, майонез, яйця, огірки, майонез. Готовий салат можна прикрасити за вашим смаком: тертими яйцями, свіжими огірками, зеленню тощо.
- Подавати страву до столу можна відразу після приготування або дати їй півгодини-годину пропитатися в холодильнику.
Цей салат з куркою, чорносливом та свіжими огірками буде чудовим додатком до будь-якого обіду або вечері. Спробуйте його на святковому столі та насолоджуйтесь ніжним поєднанням смаків.