Рецепт перетертої полуниці зі смаком літа

Рецепт перетертої полуниці зі смаком літа
4.2
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2 кг цукру
  • 1 кг полуниці

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю перебрати, видалити хвостики та сміття. Скласти ягоди в друшляк, промити під струменем прохолодної води і дати їй повністю стекти. З'єднати в одній мисці полуницю з цукром і перемішати, залишити приблизно на 15 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
  2. Отриману ягідну суміш потрібно подрібнити за допомогою блендера або картоплем'ялки до пюреподібної консистенції. Банки простерилізувати на парі, в духовці, в мікрохвильовці або проварити. Кришки для консервації проварити протягом 10 хвилин.
  3. У сухі стерильні банки розкласти полуничне пюре з цукром, закатати кришками і прибрати в холодильник. Перетерта полуниця з цукром зберігається в холодильнику до півроку. Її можна подавати як самостійний десерт, або як доповнення до млинців і оладок.

Цей спосіб заготовки перетертої полуниці зі смаком літа є швидким та легким, тому він ідеально підходить для тих, хто не любить варити варення. Крім того, цей десерт може бути використаний як самостійний десерт, як додаток до млинців та оладок, або як інгредієнт для приготування різноманітних страв та напоїв.