Смородина перетерта з цукром

Смородина перетерта з цукром
3.9
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг цукру
  • 1 кг чорної смородини

Рецепт приготування страви:

  1. Ягоди смородини перебрати, очистити від листя і сміття, а потім ретельно промити. Дати смородині обсохнути і перекласти все у велику миску або каструлю.
  2. Перетерти смородину можна будь-яким, зручним для вас способом: потовкти картоплем'ялкою або дерев'яним мадлером (товкачем), пропустити через м'ясорубку, збити в блендері.
  3. Підмішати в кілька підходів до смородинової маси цукор і дочекатися його повного розчинення. Банки простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин.
  4. Розкласти смородину по банках, закатати їх кришками і відправити на зберігання в холодильник або в темне прохолодне місце. Зберігається перетерта смородина з цукром близько півроку в холодильнику.

Це смачне варення можна використовувати для приготування десертів, як добавку до йогурту чи його можна подавати як самостійну страву на сніданок. Смородина містить велику кількість вітамінів та мінералів, таких як вітамін С, калій та антоціани, тому вона не тільки смачна, але й корисна для здоров'я.