Джем з аґрусу на зиму: простий рецепт на зиму

Джем з аґрусу на зиму: простий рецепт на зиму
4.4
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг аґрусу
  • 1 кг цукру
  • 200 мл чистої води
  • 50 мл апельсинового соку (можна замінити лимонним)

Рецепт приготування страви:

  1. При приготуванні джему потрібно використовувати незрілі ягоди - близько 1/3 від усієї кількості ягід. Аґрус промити, очистити від листя і плодоніжок.
  2. У великій каструлі закип'ятити приблизно 0,5 л води, всипати туди весь аґрус і довести до кипіння на сильному вогні. Варити ягоди кілька хвилин (до м'якості), а потім злити воду в окрему ємність.
  3. Подрібнити ягоди за допомогою картоплем'ялки або пропустити через м'ясорубку (можна збити в блендері, бажано з пластиковими насадками). Протерти ягідне пюре через сито з великим отвором і перелити його в каструлю.
  4. Додати до ягідного пюре цукор, влити приготований раніше відвар (приблизно 200 мл), сік і поставити все на вогонь. Помішуючи, довести джем до кипіння на сильному вогні.
  5. Після закипання зменшити вогонь так, щоб маса потроху кипіла, періодично її помішувати дерев'яною або пластиковою ложкою. Варити джем із аґрусу до готовності. Готовність перевіряється так: якщо слідом за ложкою тягнеться нитка джему - отже, він готовий, а якщо він капає з ложки - отже, ще не готовий.
  6. Банки простерилізувати на пару, в духовці або в мікрохвильовці. Кришки для консервації прокип'ятити протягом 10 хвилин. Розкласти гарячий джем по чистих і сухих банках, закатати ще гарячими кришками і перевернути догори дном.
  7. Укутати банки ковдрою і залишити на 8-10 годин. Зняти ковдру, перевернути банки догори дном і відправити на зберігання в холодильник або інше прохолодне місце до решти заготовок на зиму. Подавати джем можна до чаю, круасанів, випічки або використовувати в приготуванні пирогів і десертів. Смачного!

Джем з аґрусу має приємний освіжаючий смак та насичений аромат. Він додасть вишуканості будь-якій випічці, десертам і стравам. Крім того, аґрус багатий на вітаміни та мінерали, що робить цей джем корисним для здоров'я. Зберігайте його в холодильнику, щоб насолоджуватися його смаком протягом всієї зими.