Рецепт домашнього вина зі свіжої полуниці

Рецепт домашнього вина зі свіжої полуниці
4.1
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 540 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • ~10 кг полуниці
  • цукор - опціонально (залежить від кількості отриманого соку)

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю ретельно перебрати, очистити від хвостиків (не обов'язково), не промивати. Розтерти руками полуницю в пюре над сталевою або скляною ємністю (блендер і механічні подрібнювачі не використовувати, щоб не розколоти насіння).
  2. Накрити ємність кришкою і залишити сусло з полуничного пюре на 3-4 доби в кімнатній температурі без руху. Через зазначений час через день необхідно перемішувати сусло рухами зверху вниз.
  3. Через 2 тижні залишити сусло на добу знову без руху, щоб пюре піднялося на поверхню. Процідити вміст каструлі через сито, застелене 3 шарами марлі. Ретельно віджати пюре від соку.
  4. Перелити сік (допускається невелика кількість м'якоті в ньому) у великий скляний бутель, установити на шийці гідрозатвор або вдягнути гумову рукавичку, попередньо проколовши в ній один палець голкою.
  5. Через 8-10 зняти гідрозатвор/рукавичку і вийняти ситечком із вина м'якоть. Процідити молоде вино через сито, застелене 3 шарами марлі, в чистий скляний бутель, додати третину цукру (загальну кількість цукру вираховують із пропорції 50-70 гр на кожен літр вина), розмішати й надягнути гідрозатвор або гумову рукавичку.
  6. Залишити вино на 7-10 днів у кімнатній температурі, потім зняти гідрозатвор/рукавичку й обережно перелити його в чистий скляний бутель так, щоб не зачепити осад. Додати половину цукру, що залишився, перемішати. Знову надіти затвор або рукавичку, залишити на 10 днів.
  7. Повторити процедуру з переливанням вина в окрему ємність, щоб позбутися осаду. Додати цукор, що залишився. Втретє надіти гідрозатвор або рукавичку, залишити на 10-14 днів.
  8. Обережно злити отриманий напій у каструлю, розлити його по пляшках і не дуже щільно закупорити кришками (оскільки процес бродіння полуничного вина триває дуже довго).
  9. Залишити вино з полуниці щонайменше на 2-3 місяці в прохолодному місці. Потім можна подавати його до столу в охолодженому вигляді.

Вино зі свіжої полуниці - це прекрасний спосіб зберегти смак літа на зиму. Цей напій має світло рожевий колір і яскравий аромат, який надихає на літні враження. Ви можете насолоджуватися ним у вигляді аперитиву, після обіду або просто ввечері на балконі з друзями. Крім того, домашнє вино зі свіжої полуниці може бути чудовим подарунком для рідних та близьких.

Якщо ви бажаєте зробити вино з більш густої маси ягід, то рекомендується додавати невелику кількість води до полуничного пюре. Крім того, можна експериментувати з різними відтінками вина, додавши до пюре деякі інші ягоди, такі як смородина або малина.