Семіфредо: рецепт із фото

Семіфредо: рецепт із фото
4.4
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр абрикос (без кісточок), можна замінити вишнею або ягодами
  • 250 гр вершкового сиру (бажано Маскарпоне)
  • 2 яйця
  • 70 гр будь-яких горіхів (бажано кеш'ю)
  • 70 гр цукру
  • 50 мл вершків 30-35%
  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 2-3 ст.л. чистої води
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. лікеру кавового або ванільного (бажано Амаретто)
  • 10 гр ванільного цукру
  • 6-7 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин всипати в невелику ємність і залити чистою водою (холодною). Залишити желатин набухати на півгодини. Горіхи очистити, подрібнити і трохи обсмажити на сухій сковороді. Яєчні жовтки відокремити від білків і скласти в миску, білки прибрати поки що в холодильник.
  2. Абрикоси/вишню перебрати і промити, очистити від кісточок. Скласти фрукти в чашу блендера, всипати 2-2,5 ложки цукрової пудри і влити лимонний сік. Збити фруктову суміш до стану пюре і перекласти в окрему миску.
  3. Желатинову суміш поставити на водяну баню і, помішуючи, довести до його повного розчинення. Не доводячи до кипіння желатин, зняти посудину з водяної бані та залишити застигати. Теплий желатин з'єднати з фруктовим пюре для семіфредо і ретельно перемішати.
  4. Миску з жовтками поставити на водяну баню і почати збивати міксером. Через 1-2 хвилини поступово тонкою цівкою всипати цукор. Збивати жовткову масу до утворення пишної світлої маси, тримаючи миску на водяній бані.
  5. Зняти жовтковий крем із бані та залишити вистигати. Зважені вершки вийняти з холодильника, додати решту цукрової пудри (0,5-1 ст.л.) і збити міксером до стійкої піни.
  6. Маскарпоне викласти в миску, додати трохи теплий жовтковий крем і збити міксером на низькій швидкості до однорідного кольору. Збільшити швидкість міксера до середньої, влити лікер і змішувати до однорідності.
  7. До отриманої маси підмішати збиті вершки. Вершкова основа для семіфредо готова. Додати до вершкової маси фруктове пюре і кілька разів перемішати так, щоб маса не стала однорідною, а було чітко видно шари пюре.
  8. Форму посипати половиною подрібнених горіхів, вилити всю вершкову масу з фруктовими прошарками. Зверху рівномірно посипати горіхами, що залишилися, і накрити форму харчовою плівкою. Домашнє морозиво має настоятися в морозилці не менше 4 годин, краще - 8.
  9. Приблизно за півгодини-годину до подачі бажано вийняти форму з морозилки і поставити її в холодильник. Завдяки цьому морозиво стане м'якшим і набуде ніжнішої консистенції.
  10. Вийняти форму з холодильника, обережно перевернути вміст на тарілку. Якщо морозиво не виходить із форми, потрібно на кілька секунд опустити дно разом із бортиками форми в окріп і знову перевернути. Нарізати семіфредо порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Смачного! 

Цікавий факт: Семіфредо - це італійський десерт, який буквально перекладається як "напівморожене". Назва походить від поєднання слів "семи" (пів) і "freddo" (холодний), що відображає його основну характеристику - легку морожену текстуру. Цей десерт популярний у багатьох країнах і варіюється від класичного рецепта до різноманітних смакових варіацій із фруктами, шоколадом, горіхами та іншими добавками.