Гарбузові оладки з сиром

Гарбузові оладки з сиром
4.6
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 стакан тертого гарбуза
  • 1 яблуко
  • 100 г сиру
  • 1 яйце
  • 50 г родзинок
  • близько 50 мл молока
  • 2 ст. л. борошна
  • 1,5 ст. л. цукру
  • ½ ч. л. розпушувача
  • щіпка солі

*Примітка: стакан - 250 мл.

Рецепт приготування:

  1. Очистіть яблуко та гарбуз від насіння та шкірки, натріть м'якоть на крупній тертці. Покладіть тертий гарбуз та яблуко в сито й відіжміть від надлишкової рідини.
  2. Залийте родзинки кип'ятком і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду й просушіть родзинки на рушнику. Протріть сир через сито або ретельно розітріть виделкою.
  3. З'єднайте гарбузово-яблучну суміш з сирим яйцем, додайте сіль з цукром і ретельно змішайте ложкою. Додайте протертий сир, родзинки і ще раз перемішайте.
  4. Додайте до отриманої гарбузово-сирної маси борошно з розпушувачем. Розбавте тісто молоком до консистенції густої сметани й залиште на 10-15 хвилин.
  5. На розігрітій сковороді розігрійте декілька ложок рослинної олії й смажте на ній до золотистого кольору гарбузові оладки з сиром на середньому вогні. Подаються оладки до столу теплими, поливши їх медом, сметаною або йогуртом. Смачного!

Доповнення: 

Гарбуз є одним з найбільш популярних овочів в українській кухні. Цей рецепт покаже вам новий спосіб використання цієї корисної та смачної овочевої культури. Оладки з гарбузом та сиром - чудовий спосіб зігріти себе в холодну пору року та насолодитися багатим смаком. Постійно експериментуйте зі смаками, додавайте в рецепт різні прянощі та фрукти, і ви зможете створити свої унікальні варіації цієї страви. Насолоджуйтесь!