Гарбузові оладки з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 1 стакан тертого гарбуза
- 1 яблуко
- 100 г сиру
- 1 яйце
- 50 г родзинок
- близько 50 мл молока
- 2 ст. л. борошна
- 1,5 ст. л. цукру
- ½ ч. л. розпушувача
- щіпка солі
*Примітка: стакан - 250 мл.
Рецепт приготування:
- Очистіть яблуко та гарбуз від насіння та шкірки, натріть м'якоть на крупній тертці. Покладіть тертий гарбуз та яблуко в сито й відіжміть від надлишкової рідини.
- Залийте родзинки кип'ятком і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду й просушіть родзинки на рушнику. Протріть сир через сито або ретельно розітріть виделкою.
- З'єднайте гарбузово-яблучну суміш з сирим яйцем, додайте сіль з цукром і ретельно змішайте ложкою. Додайте протертий сир, родзинки і ще раз перемішайте.
- Додайте до отриманої гарбузово-сирної маси борошно з розпушувачем. Розбавте тісто молоком до консистенції густої сметани й залиште на 10-15 хвилин.
- На розігрітій сковороді розігрійте декілька ложок рослинної олії й смажте на ній до золотистого кольору гарбузові оладки з сиром на середньому вогні. Подаються оладки до столу теплими, поливши їх медом, сметаною або йогуртом. Смачного!
Доповнення:
Гарбуз є одним з найбільш популярних овочів в українській кухні. Цей рецепт покаже вам новий спосіб використання цієї корисної та смачної овочевої культури. Оладки з гарбузом та сиром - чудовий спосіб зігріти себе в холодну пору року та насолодитися багатим смаком. Постійно експериментуйте зі смаками, додавайте в рецепт різні прянощі та фрукти, і ви зможете створити свої унікальні варіації цієї страви. Насолоджуйтесь!